Bulvár-celeb

2021.07.12. 18:02

Mennyire ügyes! Öt és fél éves kisfiú hívta a 112-t, mert édesanyja elájult a melegben

Öt és fél éves kisfiú, Noel hívta a 112-t, és kérte a mentők segítségét, mert édesanyja rosszul lett és elájult a melegben. Az eset vasárnap délután, a Tolna megyei Hőgyészen történt. A hívás a Szombathelyi Hívásfogadó Központba futott be. A rendőrség közzétette a hívás hangfelvételét.

20210211 Szombathely Online nyitotta meg kapuját a szombathelyi hívásfogadó központ A 112 egységes európai segély­hívó szám napját ünnepelték. A Szombathelyi Hívásfogadó Központ online bemutatóval készült, de gondolt legjobban teljesítő kollégáira, legfontosabb együttműködő partnereire is. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

A kisfiút minden bizonnyal felkészítették arra, kit és hogyan riasszon, ha baj van, ugyanis nagyon ügyesen, összeszedetten el tudta mondani a címüket a hívásfogadónak, aki aztán átkapcsolta őt a szekszárdi mentőszolgálathoz, ahol egy mentésirányító beszélgetett vele – írja a vaol.hu.

A kisfiú elmondta, hogy anyukája a hátán fekszik és nem lát rajta sérülést. Azt is hozzátette, hogy bár a házból nem mehet ki, mert az édesanyja azt megtiltotta, az ajtót ki tudja majd nyitni a kiérkező mentőknek. Végül megkérte a mentésirányítót, hogy addig maradjon vele vonalban.

Mire a mentők kiértek a helyszínre, az asszony magához tért, feltehetően a hőség miatt lett rosszul.

Májusban bejárta az országos sajtót az a hangfelvétel, amelyet a rendőrség tett közzé: akkor egy ötéves kislány, Elena hívta a 112-t, miután édesanyja rosszul lett.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában