Bulvár-celeb

2021.06.17. 06:03

Szörnyű kegyetlenség! Halálra éheztették beteg anyjukat

Minősített emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt emeltek vádat három testvér ellen, akik hosszú időn keresztül nem látták el beteg édesanyjukat, ami végül a halálához vezetett.

Forrás: ügyészség

A hajdúnánási testvérek közül a két férfi édesanyjukkal élt közös háztartásban. A két férfi alkalmi munkából élt, az abból származó pénz jó részét rendszeresen szeszes italra költötték. A harmadik testvérük is a településen lakott családjával, aki nem tartotta a kapcsolatot velük.

A sértett a bűncselekmény elkövetését megelőzően 1 évvel súlyos beteg lett, majd pszichés és fizikális állapota is folyamatosan romlott.

A családi ház kívül-belül rendkívül elhanyagolt és leromlott állagú volt, a házban a bűncselekmény elkövetését megelőzően már hónapokkal nem volt sem áram, sem víz, a fűtést a vádlottak egy vaskályhával biztosították – áll az ügyészség közleményében.

A két férfi a szomszédságban élők és az önkormányzat által többször felajánlott segítséget nem fogadták el.

A sértett halálát megelőző időszakban a lánytestvér is tudomást szerzett az édesanyja állapotáról és a családtagjai életkörülményéről, ennek ellenére semmit nem tett azok javítására.

2019. december 13-án a kora délutáni órákban az akkor már hosszabb ideje ágyban fekvő sértett rendkívül leromlott egészségi állapotban volt, nem reagált a külvilág ingereire, ezért a hazaérkező fiai a szomszédoktól kértek segítséget. A Tv2 Tények úgy tudja: csak akkor szóltak a mentőknek, amikor már késő volt, a nő a jéghideg szobában kihűlt.

 

A sértettet még aznap kórházba szállították, azonban ott rövid időn belül meghalt.

Az asszony halálát kihűlés okozta, a halálát megelőző napokban sem ételt, sem folyadékot nem kapott.

A főügyészség a vádiratban a két férfival szemben fegyházbüntetés, míg testvérük vonatkozásában börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a lánytestvér esetében a börtönbüntetés végrehajtását próbaidőre függessze fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában