Bulvár-celeb

2021.03.11. 22:23

Megrázó: megölte újszülött gyermekét a Heves megyei prostituált

Nem először adott életet egészséges csecsemőnek az a most 37 éves nő, aki tavaly nyáron a szülést követően szándékosan magára hagyta egy kietlen mezőn az ott megszült gyermekét. Az ügyben nyomozás indult, melynek befejezését követően a Heves Megyei Főügyészség most vádat emelt a letartóztatásban lévő anyával szemben.

Fotós: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott már kamaszkora óta folytatott prostitúciós tevékenységet bel- és külföldön egyaránt, mellyel összefüggésben az elmúlt húsz évben többször teherbe esett. A rendelkezésre álló adatok szerint terhességei gyakorta művi terhesség-megszakítással vagy spontán vetéléssel végződtek, de született három élő gyermeke is, akiket a rokonok vettek gondozásba. Velük a vádlott anyaként nem tartott kapcsolatot – tájékoztatta a heol.hu-t Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Mint azt írta, 2019 őszén a nő ismét várandós lett. Novembertől – amikor egy Heves megyei faluba költözött – már nem vett részt a kötelező orvosi vizsgálatokon és a terhesgondozáson sem.

A 2020. június 17-re virradó éjjel, miután jelentkeztek nála az első tolófájdalmak, anélkül, hogy bárkinek is szólt volna, a tartózkodási helyéről gyalogosan a település határában fekvő mezőgazdasági területre ment, ahol a kora hajnali órákban világra hozta 2,75 kilogramm súlyú életképes fiúgyermekét.

Ezt követően azonban az újszülöttet nem látta el, hanem miután a földön hagyott mezítelen gyermeket paladarabokkal letakarta, hazament.

A közlemény szerint a magára hagyott újszülött az ellátatlanság következtében rövid időn belül életét vesztette. Rokonai kérdésére a vádlott azt adta elő, hogy a kicsit egy kórház e célra rendszeresített inkubátorában helyezte el. A Heves Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja az elkövetőt. Ennek a különösen súlyos, minősített élet elleni bűncselekménynek a büntetése a törvény szerint akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

Az ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét a váddal egyezően elismeri,

vele szemben a bíróság 10 év fegyházbüntetést és 10 év időtartamú közügyektől eltiltást szabjon ki, emellett szüntesse meg a még élő gyermekei vonatkozásában fennálló szülői felügyeleti jogát.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!