Ország-világ

2021.02.13. 15:53

Kiderült mi okozta a három rendőrkutya halálát – fordulatot hozott a szakértői vizsgálat

Az állatok tetemét a kirendelt igazságügyi állategészségügyi szakértő vizsgálta meg, és arra a megdöbbentő következtetésre jutott, hogy a kutyák nem mérgezésben pusztultak el.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Ahogy arról korábban beszámoltunk, állatkínzás miatt indított nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen az Udvar Közúti Hatátkelőhelyen elpusztult rendőrkutyákkal kapcsolatban, majd több hírportálon jelent meg olyan információ, amely szerint az ebek mérgezés következtében pusztultak el – ír a legújabb fejleményekről a bama.hu

A megdöbbentő eset szeptember első napjaiban történt: a pécsi rendőrséghez tartozó Émon, Locky és Cinkos iszonyú kínok között pusztultak el egy rendőrautóban. A legmagasabb szintű, K-9-es kiképzést kapták, vagyis olyan tudással bírtak, mint kevés négylábú. A nagy értékű német juhászkutyák halálát azonnal vizsgálni kezdték, kiemelt nyomozás indult az ügyben.

A nyomozás során beszerzett két különböző toxikológiai szakértői vélemény alapján az állatok halálát nem mérgezés okozta, a kutyák a kirendelt igazságügyi állategészségügyi szakértő szerint hőguta által bekövetkezett fulladás miatt pusztultak el.

A rendőrök az ügy iratait a további eljárás lefolytatása céljából megküldték a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában