emlékezés

2020.11.20. 10:55

Zarándokhely lett Benkő László fája

Lakásának közelében két éve elültetett egy fát Benkő László. A zenész halála óta, minden este újabb mécseseket helyeznek el a tövében.

Forrás: Bors

Égnek a mécsesek a Krisztina tér közelében álló fiatal fánál, amelyet két éve Benkő László ültetett. Az apró lángok az Omega-alapító kihunyt életére emlékeztetnek, arra az életre, amely kitörölhetetlen nyomot hagyott a magyar rockzenében. Az Omega és vele Benkő László az elsők között szólaltatta meg a Kárpát-medencében azt a lázas, szabadságvágyat sugárzó mu­zsikát, amely nemcsak a zenei ízlést, hanem milliók életét is megváltoztatta.

Fotó: Bors

Évtizedekig tartó, fényes pályát futott be, de soha nem vált elérhetetlen sztárrá, mindig derűs, barátságos, segítőkész ember maradt. Pislákolnak a mécsesek a fa körül, és hamarosan ki is hunynak, ahogy a legrégebbi magyar rockzenekar, az Omega is megszűnik Benkő nélkül, de a próféta tekintetű zenészre nagyon sokáig emlékezni fogunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában