Ország-világ

2020.11.29. 07:00

Pataky Attila olyan megható sorokkal üzent Balázs Fecó családjának, hogy kijöttek a könnyeink

Évtizedes barátság kötötte össze Pataky Attilát és Balázs Fecót. Az Edda frontemberét megrázta pályatársa halála.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Czimbal Gyula

„Balázs Fecó nagyon nagy űrt hagy maga után... De mégis azt mondom, azon szerencsések közé tartozik, akik ezt az űrt be tudják tölteni a dalaikkal. Ezek a dalok örök érvényűek, boldogítanak és generációkon ívelnek át. Remélem, megadja neki az ég, hogy könnyű útja legyen. Itt nem volt olyan könnyű nekünk, hiszen egy falkába tartozunk... Együtt kezdtük, bőrnadrágban, bőrdzsekiben, vállig érő hosszú hajjal. Ez jellemzett minket, és az a tűz, amivel rávetettük magunkat arra a lehetőségre, amit úgy hívnak, hogy rockzene. Fecó a maga zenekarával ékként hasított akkor, nagyon ráérzett erre a lehetőségre és élt is vele. Én így fogok mindig emlékezni Fecóra...

Fotó: Zih Zsolt / MTVA Fotó

A huncut mosolyára, ahogy mindig össze tudtunk nevetni. Úgy érzem, teljes életet élt, és én tudom, hogy jó helyre kerül. Nekünk nehezebb itt, ez a próbatételek dimenziója. Kívánom, hogy Isten adjon erőt a családjának, hogy tudjanak tovább élni... És ha bárhol elakadnak, tegyenek fel egy Fecó-dalt. Abban ott van minden...„ – sírta el magát a Ripostnak Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában