Járvány

2020.04.13. 15:02

Búcsúkoncertet adott György Ádám a hazaköltöző washingtoni nagykövetnek (videó)

A világhírű magyar zongoraművész az interneten keresztül játszott Szabó Lászlónak.

Pomáz, 2011. augusztus 2. György Ádám zongoramûvész játszik 2011. augusztus elsején a pomázi Teleki-Wattay-kastélyban mûködõ György Ádám Kastélyakadémián. A 2009-ben megnyílt iskola célja, hogy 10 napos mesterkurzus keretében bemutassa a zongoramûvész által képviselt stílust a zongoraoktatásban, amelyben három fogalom, az inspiráció, a zene és a technika játszik meghatározó szerepet. MTI Fotó: Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Búcsúkoncertet adott Szabó Lászlónak, a távozó washingtoni magyar nagykövetnek György Ádám világhírű magyar zongoraművész − adta hírül az Origo. A koncert nemcsak minőségében volt különleges – ezen önmagában senki nem csodálkozna, hiszen György Ádám az egyik legnagyobb élő zongoraművész -, de a koronavírus-járvány miatt jellegében is. György Ádám New Yorkban játszott, és Szabó László Washingtonban az interneten keresztül tudta hallgatni-nézni a koncertet.

Néhány napja derült ki, hogy

a washingtoni magyar nagykövet, Szabó László hazajön, mert elfogadott egy felkérést a gazdasági szférából.

Korábban államtitkár és miniszterhelyettes volt a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, de azt megelőzően az orvos végzettségű Szabó László egy nagy gyógyszeripari vállalatnál dolgozott a világ különböző pontjain, majd Debrecenben a TEVA vezérigazgatója volt.

Menczer Tamás külügyminisztériumi államtitkár azt mondta, hogy

Szabó László sikeres nagyköveti évei alatt rendkívül megerősödtek a magyar-amerikai kapcsolatok.

Mint az alábbi videóból kiderült, György Ádám baráti búcsúvideóban köszönte meg Szabó László munkáját.

György Ádám a világ egyik legnagyobb zongoraművésze, a Carnegie Hall-ban háromezren ünnepelték születésnapi koncertjét, a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megnyitóján 300 millió ember hallgatta 11 percen keresztül a koncertjét, megválasztották a világ legnépszerűbb klasszikus művészének is. Páratlanul sok követője van a közösségi médiában is. Több mint tíz évvel ezelőtt megalapította a György Ádám Kastélyakadémiát, amely azóta a világ egyik legfontosabb nyári zongora-mesterkurzusa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában