Téli vakáció

2020.02.04. 11:49

Korda György Spanyolországban gyűjt erőt

A népszerű énekesnek nagy szüksége van arra, hogy évente legalább egyszer alaposan feltöltődjön.

A Budapest díszpolgári címmel elismert Korda György előadóművész az Újvárosháza dísztermében 2019. június 19-én.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Korda György és felesége, Balázs Klári messzire szökött a hideg elől: egy teljes hónapra Spanyolországba, egész pontosan Alicantéba költöztek. A téli vakáció a tavaly többször gyengélkedő népszerű énekes egészségének is nagyon jót tesz írja a Ripost.

Alicantéban ugyanis rendkívül magas a levegő sótartalma, azt pedig már az ókorban is tudták, hogy az ilyen levegőnek gyógyító ereje van.

„Nekünk, énekeseknek különösen jót tesz a magas sótartalmú levegő, hiszen gyulladáscsökkentő hatása van, tisztulnak a légzőjáratok. Nekem nagy szükségem van arra, hogy évente legalább egyszer alaposan feltöltődjek, ugyanis rengeteg fellépésünk van Klárival, nagyon sok energiára van szükségem. Január elején érkeztünk egy egész hónapra. Ilyenkor semmi mást nem csinálok, csak pihenek és nagyokat alszom”

– mondta a 81 esztendős Korda György.

A házaspár minden bizonnyal azért döntött a hosszú téli vakáció mellett, mert télen még kevesebb a fellépésük és ilyenkor erőt tudnak gyűjteni a tavaszi-nyári szezonra, amikor rengeteg helyre hívják őket.

”Szerencsénk volt, hogy egy egész hónapra el tudtunk jönni. Itt most húsz fok van és verőfényes napsütés. Rengeteget pihenünk, de persze azért megnézzük a nevezetességeket is és kipróbáljuk a helyi ételkülönlegességeket„

– árulta el a Ripostnak Korda felesége, Balázs Klári, hozzátéve, hogy még szívesen maradnának, de hamarosan haza kell jönniük.

Borítókép: Korda György énekes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában