handball special

2010.08.24. 13:57

Telenor Kupa - Három győri a keretben

Pálinger, Görbicz és Vérten kapott meghívót Mátéfi Esztertől. Nincs a 18-as keretben Kovacsics Anikó és Hornyák Ági.

Csütörtöktől szombatig hazai közönség előtt készül az idei nagy eseményekre a magyar női kézilabda-válogatott: a Telenor Kupán Törökország, Macedónia és Horvátország legjobbjaival találkozik Mátéfi Eszter együttese.

A szakember 18 fős kerettel várja a megméretést, a csapatban kizárólag Magyarországon játszók szerepelnek.

"Nagyon fontos, hogy szem előtt vannak a játékosok, mert így nyomon követhetjük a teljesítményüket hétről hétre - mondta a keddi sajtótájékoztatón Mátéfi Eszter. - Betartjuk a fokozatosság elvét, mert lehet, hogy nem ezek a legerősebb ellenfelek, de ilyen partnerekkel lehet igazán gyakorolni."

A Telenor Kupa programja

Csütörtök (Kisvárda): 16:45 ó: Horvátország-Macedónia
18:45 ó: Magyarország-Törökország

Péntek (Fehérgyarmat): 16:45 ó: Törökország-Horvátország
18:45 ó: Magyarország-Macedónia

Szombat (Nyíregyháza): 16 ó: Macedónia-Törökország
18 ó: Magyarország-Horvátország

A nemzeti csapat két új helyszínen is bemutatkozik, ugyanis a szombati nyíregyházi zárómérkőzést megelőzően előbb Kisvárdán, majd Fehérgyarmaton lép pályára.

A válogatott szeptemberben a dániai Világkupán szerepel majd, az év végén pedig a norvég-dán közös rendezésű Európa-bajnokságra utazik, amely már olimpiai kvalifikációs torna is egyben, igaz, csak az aranyérmes jut ki a 2012-es londoni ötkarikás játékokra.

"A játékosok most örömmel jönnek a válogatottba, a siker ugyanis jó összetartó erő - utalt a szövetségi kapitány arra, hogy a gárda százszázalékos teljesítménnyel jutott ki a kontinensviadalra. - Úgy gondolom, amennyiben nem lesznek sérültjeink, akkor egy szép eredményt is elérhetünk az Európa-bajnokságon."

Pálinger Katalin, a válogatott csapatkapitánya kisebb sérüléssel bajlódott ugyan az elmúlt napokban, ám már egészséges, így nagyon várja a tornát: "A múlt héten kaptam egy elég komoly lövést, és kiderült, hogy agyrázkódásom volt. Szerencsére már kipihentem a dolgot."

A Magyar Kézilabda Szövetség a Sport Klub televízió segítségével árverésre bocsájtja a válogatott csapatképével ellátott, a játékosok által is dedikált mezt az árvízkárosultak megsegítésére.

"Az árvíz rengeteg ember életét megkeserítette, a csapattal pedig úgy gondoltuk, mi is segítünk egy kicsit" - tette hozzá Pálinger.

A sajtótájékoztatón bemutatták a szövetség új szakmai igazgatóját, Juhász Istvánt, aki az elmúlt időszakban a török férfiválogatottat irányította.
(Forrás: MTI)

A magyar keret

Kapusok: Herr Orsolya (SYMA-Vác), Pastrovics Melinda (FTC), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC)

Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Mondi Békéscsaba), Kovacsicz Mónika (FTC)

Jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Sopronyi Anett (DVSC-Korvex), Tomori Zsuzsanna (FTC)

Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC), Temes Bernadett (SYMA-Vác), Tillinger Tamara (Alcoa Fehérvár KC)

Beállósok: Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Szamoránsky Piroska (FTC)

Balátlövők: Szekeres Klára (Mondi Békéscsaba), Tóth Tímea (SYMA-Vác)

Balszélsők: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC), Vincze Melinda (Alcoa Fehérvár KC) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!