Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Zsúfolt buszok 2 - A győri önkormányzat közleményt adott ki

Kedden jelent "Reggelente egyre zsúfoltabbak a buszok" című cikkünkre a győri önkormányzat közleményt adott ki. Íme.
A közszolgáltatási szerződés alapján a szolgáltatás teljesítése a helyi utazási igények és a rendelkezésre álló pénzügyi lehetőségek szabta keretek között valósul meg. Az önkormányzat jelenleg 885.130.944,- Ft-ot fizet az ÉNYKK részére (ezen felül 362.671.000,- Ft összegű a tervezett állami támogatás összege). Az önkormányzat elvárja az ÉNYKK-tól, mint szolgáltatótól, hogy az utazási igényeket megfelelően kiszolgálja, a zsúfolt járatokra és időszakokra a megfelelő autóbuszokat szervezze és a menetrend-módosítási javaslatait jelezze.

A meghatározott éves kilométerkereten belül mód van arra, hogy a menetrend módosításra kerüljön a megfelelő utazási igények kiszolgálása érdekében. Ehhez azonban az ÉNYKK javaslataira van szükség, mert a szolgáltató tudja jelezni a problémákat. Az önkormányzat nem határozza meg, hogy a menetrendet milyen típusú autóbuszokkal kell teljesíteni, ez az ÉNYKK felelősségi körébe tartozó kérdés. Ha az ÉNYKK úgy látja, a menetrend módosítására van szükség vagy kisegítő járattal lehet orvosolni a problémát, azt jelezni köteles az önkormányzat felé.

Az utazási igények cikkben leírt módosulásáról nem kaptunk tájékoztatást az ÉNYKK-tól, csupán a fenti cikkből értesültünk róla. A szerződés szerint az ÉNYKK a feladatát a mindenkor érvényes menetrend teljesítéséhez szükséges darabszámú autóbusszal köteles ellátni, amelyből legalább 40% csuklós. Így kezdeményezzük annak vizsgálatát is, miszerint "egyre kevesebb a hadra fogható csuklós busz a városban" - olvasható a közleményben.
A keddi írásunkat ide kattintva olvashatják el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második világháborús légvédelmi löveggel tüzeltek Győrben - tüzérpálinkával avattak tiszteket - videó, fotók

Második világháborús légvédelmi löveggel tüzeltek Győrben - tüzérpálinkával avattak tiszteket - videó, fotók
A nagy robajjal járó díszlövéseket az újonnan avatott tüzérek tiszteletére adták le a győri laktanyában. Tovább olvasom