Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 10°C Még több cikk.

Zsoltot tiltották a sportolástól, most nindzsajelölt a győri fiatal - zseniális videó

Zsoltot tiltották a sportolástól, most nindzsajelölt a győri fiatal - zseniális videóZsoltnak mentálisan is fel kellett készülnie, hogy teljesíthesse az akadálypályát. Fotó: TV2
A győri Margli Zsoltnak szurkolhatunk a TV2-n látható Ninja Warrior Hungary hétfő esti selejtezőjében. A fiatalembert kamaszkorában orvosok tiltották a sportolástól, ám ő dacolva a sorssal, a parkour utcai extrémsport rabja lett.
Ninja Warrior Hungary című műsorba több ezren jelentkeztek, hogy bebizonyítsák, képesek legyűrni a monumentális akadálypályát - ami a világon eddig csak keveseknek sikerült.

A 25 éves Margli Zsolt jó esélyekkel indul a versenyben, hiszen hosszú évek óta űzi a parkour utcai extrémsportot. Egy 2015-ben készült videóban már felfigyelhettünk rá, akkor Győr jelentette az akadálypályát számára: egy randira sietve több méter magas falakat mászott meg játszi könnyedséggel, szűk sikátorban ugrott át egy lány felett, akrobatikus mozdulatokat mutatott be a város utcáin. 

Zsoltnak egy ismerőse ajánlotta, hogy tegye próbára magát a Ninja Warriorban. ˝Azt mondta, hisz bennem, úgyhogy jelentkezzek. Nekem pedig volt hozzá bátorságom˝ - mondja a kisalfold.hu-nak a fiatal, aki a győri Barátság parkban edzett a kihívásra.

˝Többnyire a mászást gyakoroltam, mert a külföldi adások alapján sok ilyen feladatra számítottam, amihez nem csak ügyesség, hanem erő is kell. Sokat futottam, és igyekeztem fejleszteni a készségeimet, például magasabb helyekre ugrottam át. Fontosnak tartottam azt is, hogy mentálisan felkészüljek a feladatra. Nagyon lámpalázas vagyok, ha sokan néznek és kamerák vesznek, így tudtam, hogy ki kell zárnom majd a külső tényezőket és csak a pályára koncentrálnom˝.
Fotó: TV2
Fotó: TV2

Mi az parkour?
A parkour olyan extrém sport, aminek lényege, hogy akadályokon keresztül jutunk el minél látványosabb mozdulatokkal egyik helyről a másikra.
Zsolt történetéhez hozzátartozik, hogy az orvosok kamaszkorában eltiltották a sportolástól. "Több mint tíz évvel ezelőtt azt mondták, hogy egyáltalán ne sportoljak semmit, mert bármilyen kis fizikai behatásra eltörhetnek a lábaim. Nem hallgattam rájuk, dacoltam a sorssal. Igazából azóta is azt teszem. Nem mentem vissza a fővárosi ortopédiára, ellenben napi szinten ugrálok. Szerencsére fájdalom még nem jelentkezett, de idővel ráveszem magam a vizsgálatra, tudni szeretném, most mi a helyzet a csontjaimmal."

A fiatal – amellett, hogy főállásban egy vállalatnál dolgozik-, egyénileg és csapatával, a komáromi Street Generations tagjaként is tart edzéseket. Mint mondja, nem csak a fiúkat érdekli a parkourozás, a legkisebb tanítványa például egy 13 éves lány.

Hogy Zsolt miként teljesít a Ninja Warrior pályáján, és továbbjut-e a középdöntőbe, hétfő este 7 órától látható a TV2-n.
 
Tízmilliós fődíj
Japán, Amerika és Európa több országa után hazánkban is látható a Ninja Warrior. A selejtező adásokból a 90 legjobb versenyző jut a középdöntőkbe, ahonnan a legrátermettebb 20 jut a fináléba, hogy kiderüljön, ki a legnagyobb harcos. A verseny fődíja 10 millió forint.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokorópátka Ford Transitot vásárolhatott pályázati pénzből

A támogató döntés 2017. májusában született meg, melynek értelmében az önkormányzat egy Ford Transit… Tovább olvasom