Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Zöld krétával rajzolnák újra a világot

Győr - Az újrahasznosítási hónap keretében speciális kamionnal érkezett a megyeszékhelyre szerdán az Öko-Pannon Nonprofit Kft.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatását élvező akció idén a Zöld Kréta roadshow-val bővülve az Ökoiskola és Zöld Óvoda hálózat megismertetését is megcélozta.

A mozgó rendezvénykamion és az interaktív környezetvédelmi játszópark a környezetvédelmi ismeretterjesztésnek még tanulságosabb és szórakoztatóbb lehetőségeit igyekezett bemutatni. A kiállított eszközöket a Csodák Palotája tervezői készítették úgy, hogy minden kipróbálható legyen. Az érdeklődők italoskartonból papírt meríthettek, vagy a mini-hulladékválogató és mágneses szeparátor segítségével ismerhették meg a szelektív hulladékok feldolgozásának módszereit.

Németh Zoltán alpolgármester a helyszínen járva és a népes csoportokban érkező iskolások, óvodások táborát látva hangoztatta: idén különösen szerencsés módon találkoztak a szervezők és a megyeszékhely érdekei, hiszen nemrég kezdte meg működését a sashegyi nagytérségi hulladékfeldolgozó. A beruházás sikeres működtetése az emberi tényezőtől is függ, ehhez elengedhetetlen már az egészen fiatal korúak gondolkodásának alakítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eboltás máshol, másképp

Változott a kötelező eboltások nyilvántartásának adminisztrációja. Tovább olvasom