Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Zárt ajtók mögött tárgyalt a közgyűlés a Quaestor-szerződésről Győrben

Zárt ajtók mögött tartotta a hét ellenzéki képviselő által kezdeményezett rendkívüli ülést a győri közgyűlés hétfőn reggel hat órakor.
A képviselők két napirendi pontot tárgyaltak meg: az önkormányzat és a Quaestor Értékpapír Zrt. közötti szerződésről szóló tájékoztatót, valamint a város szabad pénzeszközeinek naprakész helyzetét. Ismert, hogy az önkormányzat január közepén a Quaestoron keresztül vásárolt egymilliárd forint értékben állampapírt, amelyhez a cégcsoport csődje miatt egyelőre nem tud hozzájutni.

Az esemény mintegy 75 percen át tartott. Utána Borkai Zsolt polgármester ismertette a nyilvános határozatokat. Ezek lényege, hogy a testület elismeri: a Quaestoron keresztül államkötvény-vásárlás a jog- és szakmai szabályoknak megfelelően történt, illetve hogy a városháza szabad pénzeszközeivel felelősen, a jog- és szakmai szabályoknak megfelelően gazdálkodik.

A zárt ülésre Kalmár Ákos, a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság elnöke (Fidesz–KDNP) tett javaslatot, amelyet a közgyűlés 16 igen szavazattal, 8 nem ellenében fogadott el. Neupor Zsolt, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese jelezte: el nem tudja képzelni, hogy miért nem lehet nyilvánosan tárgyalni a város szabad pénzeszközeinek naprakész helyzetét.

Dr. Csörgits Lajos aljegyző válaszában azt mondta: a közgyűlés mérlegelési jogkörébe tartozik, hogy egy ügy sértheti-e az önkormányzat gazdasági érdekét, s ha úgy látja, igen, elrendelheti a zárt ülést.

Jobbik: A hatalmi gőg kizárta a győrieket!

"A Jobbik képviselői megdöbbentek, amikor a közgyűlés fideszes többsége kizárta a mai ülésről a győri lakosokat és zárt ülést rendelt el. Az ellenzéki képviselők által összehívott rendkívüli közgyűlésnek pont az lett volna a célja, hogy a győriek válaszokat kapjanak a város és a Quaestor cégcsoport közötti ügyletekkel kapcsolatban. A személyeskedéstől és fenyegetőzéstől sem mentes zárt ülés elrendelése ártott a városnak. A polgármesternek lehetősége lett volna, hogy a tényeket tisztázva megnyugtassa a győrieket, azonban nem így tett. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy hatalmi arroganciában és gőgben a fidesz lassan utoléri Gyurcsány Ferencet" - olvasható Fodor Roland, a Jobbik önkormányzati képviselőjének közleményében. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vad partyhangulat a győri éjszakában - sok bulifotó

Lányok és fiúk táncoltak reggelig. Tovább olvasom