Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Zárkát hozott a Mikulás a vállalkozó utcalánynak

Győr - Terit egy német autó csomagterében érték tetten a rendőrök. A 39 éves prostituált az első, aki tevékenysége kapcsán vállalkozói igazolványt váltott, türelmi zóna híján azonban a papír mit sem ér.

A nő tizenegy éve űzi a  legősibb szakmát, s épp egy hónapja döntött úgy, legalizálja a tevékenységét, kiváltotta  a vállalkozói igazolványt. A rendőrök azonban  a minap tiltott kéjelgés miatt lecsaptak  az utcalányra. A tarifát hétezer forint jelentette volna adóstól, áfástól, az aktusra azonban nem került sor, mert a nőt előállították.

– Megszereztem  a papírokat, az erkölcsi bizonyítványt, az egészségügyi kiskönyvet, a laboreredményeim  elkészültek – mondta 72 órányi fogva tartását követően V. I.-né Teréz.  – Legálisan szerettem volna űzni az ipart. A rendőröknek hiába mutattam a papírjaimat, bevittek.
A nő és vele tartó barátja most úgy vélik, méltánytalanság érte Terit, mert papírral vagy anélkül is bekasznizzák a lányokat. A szexiparra, a szexuális szolgáltatásra viszont – szerintük – igény lenne, ám a sokat vitatott zónát évek óta nem jelölte ki a város.

– Úgy véltem, ebből meg tudok élni, hisz keresnek bennünket – mondta el a nő.  – S hiába a veszély vagy a rendőri ellenőrzés, a lányok újra meg újra kimennek a placcra. 

A téma kapcsán Nagyné dr. László Edit, a győri polgármesteri hivatal közigazgatási osztályvezetője úgy tájékoztatott, a szexuális szolgáltatásra mint „máshova nem sorolt, egyéb szolgáltatásra" szóló passzus megléte mellett is  jogszerűen intézkedett a rendőrség, ugyanis Győrött az elmúlt években nem alakítottak ki türelmi zónát. V.-né tevékenysége engedélyezett területre szól, így az ország bármely türelmi zónájában nyújthat szexuális szolgáltatást. Győrben – a meglévő jogszabályok ismeretében – erre nincs lehetőség.
 
Hazánk egyébként  az 1950-ben született egyezményhez történő csatlakozással elfogadhatatlannak tartja a prostitúciót.

Olvasóink írták

  • 1. Manó 2007. december 08. 19:00
    „Úgy gondolom, hogy ilyen esetekben nem csak a lányokat kéne büntetni, hanem azt is, aki igénybe veszi a szolgáltatásaikat, hiszen amíg van kereslet,addig van kínálat is. Évek óta nyílt titok, hogy a Kazinczy gimnáziumnál lévő Eötvös parkban kínálják fel magukat a lányok ellenszolgáltatásért cserébe, sőt fényes nappal, amíg a gyerekek arra járnak iskolába, illetve ott játszanak. Kissé rémisztő, hogy ilyen 2007-ben, egy kulturált magyarországi megyeszékhelyen megeshet. Mindenki tudja, mindenki beszél róla, ám mégsincs semmi következmény. Ezt nem lehetne megengedni, vagy tűrni, mert erkölcstelen és rossz példát mutat a felnövekvő ifjúságnak. Véget kéne vetni a struccpolitikának és tenni is végre valamit azért, hogy előbbre jussunk, nem mindig csak a nagyhangú ígéretekkel jönni, különben egy idő után már természetessé válik az emberek számára, hogy minden sarkon prostituáltak állnak. Fel kéne hagyni a magyar ember nemtörődömségével,és előre vinni a várost, ezzel együtt az országot. Ezúton kérek mindenkit, hogy álljunk a sarkunkra és mutassunk, statuáljunk példát! Ez megengedhetetlen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha kell, élőlánccal tiltakoznak a jancsifaluiak

Győr - építéshatósági osztályhoz, valamint Révi Zsolt főépítészhez fordult kérelmével a… Tovább olvasom