Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Vonzóbbá teszik a győri Szent-Györgyi iskolát

Elindult a munka, 370 millió forintból jövő tavaszra kívül-belül megújul a győri Szent-Györgyi iskola. Az épület szigetelését, a csőszerelési, fűtésszerelési munkákat kezdték meg, s hamarosan indul a tetőszigetelés.
A Szent-Györgyi iskola számos egészségügyi és szociális képzésnek ad helyet. Az intézmény folytatja a gyakorló ápolók, mentőápolók, szociális gondozók kisgyermeknevelők képzését. Az épületen időszerű egy komplex energetikai korszerűsítés. A beruházás keretében hőszigetelést kapnak a külső homlokzati falak és a lapos tető.

Napelemes rendszert alakítanak ki, valamint kicserélik a nyílászárókat és a lámpatesteket is. Már dolgoznak az épületen, kívül az épület szigetelését végzik, bent pedig a csőszerelési, fűtésszerelési munkákat kezdték meg. Hamarosan indulnak a tetőszigetelés: várhatóan 2019. tavaszára fejeződnek be a munkálatok. Kara Ákos, Marcalváros országgyűlési képviselője elmondta: tartotta ígéretét, s az iskola felújítása már zajlik.

Fontos feladatnak tekinti az ápolónők béremelésnek 2019 utáni folytatását is. Megemlítette azt is, hogy az országos tanévnyitót Győrben a Pattantyús-iskolában tartják szombaton Palkovics László miniszter részvételével. Pákozdi Magdolna a Szent-Györgyi iskola igazgatója szerint a fejlesztés után energiát már nem csak termelni, hanem megtartani is tudnak, s a külső megújulással vonzóbbá tehetik intézményüket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy munkába kezd a vízi társulat Győrben

Nagy munkába kezd a vízi társulat Győrben
Négyszázötven kilométernyi szakaszon kezdi meg ősztől a Győri Vízi Társulás a vízelvezető medrek,… Tovább olvasom