Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Volt, amikor jégjátszótér alakult Győr Belvárosában

"Az elmúlt két évben kalapáccsal törtük fel a jeget, most gőzborotvát kell bevetnünk. Ez legyen a legnagyobb bajunk, két kiváló hónap van mögöttünk. Soha rosszabb belvárosi szezonunk ne legyen!" - mondta Szarvas Zoltán, a pályát üzemeltető Győri Jégsportért Alapítvány tagja.
Mint arról hírt adtunk, búcsúzik a Dunakapu tértől a belvárosi korcsolyapálya. A költözködés várhatóan másfél hétig tart, mely most hétvégén zárulhat. A fagyos időjárás ugyanis megtréfálta a pályát üzemeltetőket.

Családbarát január

"Harmadszorra dagasztottunk jeget a Dunakapu téren. Az önkormányzat a kezdetektől fogva mellettünk áll. Az adventi időszakban fiatalok, valamint egyre több belföldi és külföldi turista jön korcsolyázni. Az ünnepek után főleg a családok veszik birtokba a pályát. Annak külön örülök, hogy ilyenkor egymásután hozzák a nagyszülők az unokákat. Ők is beszállnak csúszkálni, a pálya időszakosan jégjátszótérré alakul" - hallottuk Szarvas Zoltántól. Mindez nem a véletlen számlájára írható: a családok délutánonként kedvezménnyel mehettek a pályára. Decembertől január végéig több mint 2000 diák élvezte a korcsolyázást Győr szívében. Érkeztek iskolai osztályok - a teljesség igénye nélkül - Mosonmagyaróvárról, Kapuvárról, Tétről, Nyúlról, Mosonszolnokról. Az iskolások kedvéért volt, amikor reggel 7-kor nyitották a pályát.
 
Szarvas Zoltán szerint a belvárosi jégpálya remek alapot biztosít, hogy mindenki megszeresse a klasszikus téli sportot. Fotó: Béres Márton
Szarvas Zoltán szerint a belvárosi jégpálya remek alapot biztosít, hogy mindenki megszeresse a klasszikus téli sportot. Fotó: Béres Márton

Finomhangolás

Az amatőr tömegsportnak olyan bázisa alakult ki a Dunakapu téren, ami példaértékű. Hétvégenként 350-400-an, hétköznaponként pedig 100-150-en korcsolyáztak Győr rendezvényterén. "Mindig próbálunk finomítani az előző évi tapasztalatok szerint. Az hiba volt például, hogy szilveszterkor délután 16 órakor zártunk. Ezt idén kitolnánk este 20 órára. Azon szintén gondolkodunk, hogy februárban tovább üzemeltessük a pályát. Sokan sajnálták, hogy január utolsó napján lehúztuk a rolót" - hallottuk Szarvas Zoltántól. Két hónap alatt súlyos sérülés nem volt, nem szünetelt a korcsolyázás műszaki hiba miatt. Egyszer kellett "lakatot" tenni a jégpályára, amikor heves zivatar "támadta" Győrt.
 
Munkában a gőzborotva. Most így kell felszedni a jégtáblákat.
Munkában a gőzborotva. Most így kell felszedni a jégtáblákat.

Villanyszámla

A január ugyan a szokásosnál jóval melegebb volt, paradox módon ez most segítette a korcsolyázást a városmagban. "6-8 fokban több mint kellemes korizni, másrészt tavaly a zord hidegben sokan választották a fagyott tavakat" - közölte Szarvas Zoltán. Vannak álmatlan éjszakái a villanyszámla miatt? - kérdeztük. "Nincsenek, 6 millió Ft körüli összegre számítok. Decemberben a turisták kompenzálják a családbarát januárt, nullszaldósan zárjuk a szezont. A Dunakapu téri pályának az a lényege, hogy mindenki kedvére korcsolyázhasson" - zárta szavait Szarvas Zoltán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasokkal feltöltött állások Győrben

Nem csodaszer a foglalkoztatáspolitikai feszültségre, de egy lehetőség, mellyel érdemes élni - így jellemezte a már 20 ezer tagú nyugdíjas-szövetkezeteket a munkáltatói szövetség főtitkára. Tovább olvasom