Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Visszatértek a tékozló sikátoriak

30-40 év után találkoztak vasárnap újra a megyehatár kis falvának, Sikátornak az elszármazott lakói.
A száznegyvenöt régi sikátori – akik többségükben Győr környékére költöztek a hatvanas években – másfél-két óráig csak bemutatkoztak, hiszen gyerekként látták egymást utoljára.

Sikátor három éve tartozik megyénkhez, ez a hír máris újdonság volt annak, aki mondjuk Budapestről jött el tegnap. Horváth Istvánné polgármester elmondta a másfél száz visszatért földinek, hogy a község komoly fejlődésen ment keresztül, a gáz, a szennyvíz bevezetése, a leaszfaltozott utak állapota mind csupa újdonság annak, aki jóval a vezetékes telefon elterjedése előtt hagyta el a községet. Jó részük az akkor Sikátorhoz tartozó Vecsenypusztán élt, a falu belsejétől két kilométerre. Csalódásukra itt ma már csak az Esterházyak intézője által hajdan lakott kúria áll. Ezt most egy zirci főorvos gondozza, de a többiek már rég elhagyták a pusztulásra ítélt kis területet.

A polgármester, valamint Víghné Kemény Teréz és még több helybéli által szervezett találkozón a legtöbben a nyolcvankét éves tanár, dr. Bolla József érkezésének örültek. Józsi bácsi a második és harmadik osztályos kisdiákokat tanította 1953 és 1957 között. Büszkeséggel emlékszik arra, hogy a Sikátorban hajdan szép számmal élt zenész cigányokat megtanította kottát olvasni és sikeres zenekart verbuvált belőlük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak takarítják a Frigyest

Szokatlan dolog keltette fel a győriek figyelmét: mozgást láttak a Frigyes-laktanya területén! Jól látták: valami elkezdődött. Egyelőre takarítanak. Némelyek csodának vélik, mások délibábnak gondolják, hogy dolgozó embereket látnak a győri Frigyes-laktanya kerítésén belül. Azt is rebesgetik, tán ufonauták szálltak le a város e hosszú ideje senki által nem háborgatott részén. Tovább olvasom