Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Vérben úszott az Árpád úti lépcsőház a késelés után: lezárult a nyomozás - videó

A rendőrség vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást az Árpád úti véres dráma ügyében, amely idén húsvéthétfőn történt Győrött. Egyik főszereplője egy 58 éves szerelmes férfi, a másik az áldozat: a 32 éves Szilvia, akit majdnem megölt a 15 késszúrás.
 
A Kisalföld megtudta: a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya vádemelési javaslattal a főügyészségnek továbbította a győri véres szerelmi dráma ügyét, emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt. Mint arról többször beszámoltunk: az 58 éves P. Gábor március 28-án több – a mi információink szerint tizenöt  – késszúrással sebesítette meg volt barátnőjét, akinek élete a csodával határos szerencsén és a kórház jól sikerült műtétén múlt. 

Húsvéthétfőn kora délután vérnyomok vezettek a kétszintes Árpád úti háztól a szemben parkoló autóig, a ruhátlanul menekülő hölgy itt tépte fel az indulni készülő pár kocsijának ajtaját és bepattant az autóba, ők hívtak mentőt az erősen vérző nőhöz. A lépcsőház is vérben úszott, a hölgyet főleg a hasán és a mellén érték a szúrások, két kezét is megvágta a kés, többórás műtéttel tudták állapotát stabilizálni. Óriási szerencse volt, hogy a penge elcsúszott a létfontosságú szervek mellett. A rendőrök közben a helyszínen elfogták  P. Gábort, aki beismerő vallomást tett és ma is előzetes letartóztatásban várja a büntetést. 
Vérben úszik a győri Árpád út egyik lépcsőháza

Szilvia a Kisalföldnek így nyilatkozott korábban: a nyolc hónapos kapcsolatnak már fél éve vége volt, de a férfi azóta is üldözte szerelmével, s húsvétkor szeretett volna még egyszer elbúcsúzni egy hozzátartozója lakásán. Később a történetet részletesebben is elmesélte a hölgy: „Búcsúzóul meg akart puszilni, ez volt a szokása. Miután a puszi megvolt, vissza szerettem volna venni a felsőm, ő megfogta a nyakam, a szekrényhez szorított és úgy vette elő a kést. Amikor megláttam, nem hittem a szememnek. Kértem, hogy ne bántson. Azt mondta, ő nem tudja elviselni, ha mással járok, így lesz a legjobb. Nagy nehezen ki tudtam menni a lépcsőházig. Ott kiáltottam a szomszédnak, erre P. Gábor felkapta a gitárt, és amíg a kapuig nem értem, végig ütötte a fejem, pedig alig éltem már. Leültem a kapunál a kuka mellé... ő is leült... és mondtam neki, ha valaha szeretett, hívjon orvost. Kérte, hogy menjek vissza vele a lakásba. Mondtam: nem. Ő visszament én akkor minden erőmet összeszedve felálltam... és nagy nehezen kinyitottam a reteszes kaput." 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiváló tehetségpont lett a győri gyakorló iskola

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének oklevele és dísztáblája három évre szól. Tovább olvasom