Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Vastapssal ért véget a Győri Filharmonikus Zenekar koncertje

Vastapssal ért véget a Győri Filharmonikus Zenekar koncertje
Élőben közvetítette koncertjét a Győri Filharmonikus Zenekar a Zeneakadémiáról.
Az élő közvetítés véget ért, a nagyszerű zenei élményt vastapssal hálálta meg a közönség a helyszínen. A hangverseny második részében a XX. század zenekari zenéjének egyik meghatározó, klasszikus mesterműve, a Concerto csendült fel, Bartók halálának évfordulóján. A Győri Filharmonikus Zenekar méltón tisztelgett Bartók életműve előtt.

Korábban írtuk: 


Második alkalommal közvetíti koncertjét élőben a Győri Filharmonikus Zenekar a Zeneakadémiáról. A hangverseny alatt Szabó Balázs zenetörténész érdekfeszítő kommentárjai segítségével kapunk betekintést az egyes művek keletkezéseinek hátterébe.

A szeptember 25-én, 19:30 órakor kezdődő élő közvetítés a kisalfold.hu honlapon követhető, illetve a Győr Filharmonikus Zenekar facebook oldaláról is elérhető lesz.
Az orosz nemzeti opera megteremtője, Glinka brilliáns nyitánya után a zongorarepertoár csillogó hangversenydarabja, Rahmanyinov az "ördög hegedűse", vagyis Niccolo Paganini ismert témájára írott Rapszódiája csendül fel a nemzetközi hangversenyélet új sztárja, a 2015-ös moszkvai Csajkovszkij-verseny győztese, Dmitry Masleev szólójával.
Az orosz zongoraiskola legjobb hagyományit képviselő fiatal művész a legnagyobb kritikai- és közönségsikerrel szerepel a világ legjelentősebb koncerttermeiben: a recenziók tévedhetetlen technikáját és játékának mély kifejezőerejét egyaránt szuperlatívuszokban méltatják. Fellépése a koncertévad egyik szenzációjának ígérkezik! A hangverseny második részében a XX. század zenekari zenéjének egyik meghatározó, klasszikus mesterműve, a Concerto csendül fel, Bartók halálának évfordulóján.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sétával gyűjtöttek beteg gyerekeknek Győrben

Sétával gyűjtöttek beteg gyerekeknek Győrben
10 000 lépés ÉRTED és ÉRTÜK. Tovább olvasom