Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Változások és hiányosságok az új győri buszmenetrendben - Elégedettek lehetünk?

A VEKE átfogó cikket készített a győri buszmenetrendről, amelyben alaposan kielemzi a megújult menetrendet.
Több év kihagyás után, 2017. szeptember 1-től jelent meg új helyi autóbusz-menetrend Győr városában. A VEKE most sorra vette a változásokat, és a még fennálló hiányosságokat.

Az utolsó helyi menetrendfüzet 2014-ben, a Baross Gábor híd felújítását követően jelent meg, amely szintén hozott néhány kisebb korrekciót. Ezután több, mint 3 évig a hálózat érdemben nem változott, csupán "foltozások" történtek, amelyek sajnos legtöbbször nem a rendszer átláthatósága irányába mutattak, hanem a 2009-es reform során letisztított hálózatot újra elbonyolították.

A felsorolt előzmények után izgatottan vártuk a régóta tervezett új menetrendet, amely végül 2017 őszén született meg - fogalmaz a portál.

Aki nagy változásra számított, csalódnia kellett: az új menetrend nem hozott a 2009-eshez hasonló forradalmi változásokat, alapvetően a korábbi években történt kis lépések kerültek összegzésre, a csúcsidei torlódások miatti késések “legalizálódtak" extra csúcsidei menetidők bevezetése révén, illetve néhány új elem jelent meg. De legalább nem történt újabb járatritkítás (...).

A VEKE a cikkben áttekinti az új menetrendben szereplő újdonságokat, majd felvázolja a még mindig megoldatlan régi, valamint az újabb keletű problémákat >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyagtudomány az Akadémián - Három győri tag a szakbizottságban

Tovább olvasom