Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Valaki megmérgezi a gazdik kedvenceit Győrben?

Korábban kóbor ebet fogadott be Pénzváltó Istvánné és családja, majd miután egy betegség elvitte, ajándéknak érezték, hogy lakhelyük környékén sétálva egy kerítés mögül kiabálást hallottak: "Néni, nem kell neked egy kiskutya?" Így került hozzájuk Rozika.

"Rozi mások számára talán nem volt éppen mintakutya. Hangosan védte felségterületét, öntudatos volt, ki nem állhatta a bicikliseket, a kisebb kutyák bundáját is szívesen megszabta volna.

Néha el is csavargott egy-egy órára. Hogy mennyire kedves tudott lenni, azt csak mi tudjuk. Mit is mondhatnék róla? Sokszor bosszantott. A minap mondtam is neki, amikor megrágta a papucsomat: Rozika, te visszafele fejlődsz, ilyet kölyökkorodban csináltál utoljára" – írta olvasónk, aki szerint a környéken az utóbbi időben több eb azért hullott el, mert valaki mérget dob eléjük. Rozika is kínok között halt meg két óra alatt, az állatorvos se tudott segíteni rajta.

"Rozika is a kutyák gyöngye volt. Fogalmazhatnék sokkal patetikusabban, könnyeket csalva az állatbarátok szemébe. Én mégse sírok, nem átkozódom. De mi történik, ha a kiszórt mérget gyerek veszi a szájába?" – kérdezi olvasónk, aki azért írt levelet lapunknak, mert megkönnyebbülést jelent neki, hogy így "kibeszélhette" magából fájdalmát, és kér mindenkit, akinek van kutyája, vigyázzon rá nagyon.

Ha feljelentést tesz a rendőrségen és a vizsgálat is mérgezést állapít meg, s kiderül, ki követte el, akkor a tett komoly büntetést von maga után.

Magyarországon 1998 óta tiltja törvény az állatkínzást, amely 2004 májusától bűncselekménynek minősül, az elkövető két év szabadságvesztéssel sújtható.

Olvasóink írták

  • 1. xverax 2011. január 14. 10:17
    „ha meg lehetne fogni az ilyen tetvet, megetetni vele ugyanazt a mérget.
    féreg...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harc a graffitik ellen Győrben: közel 14 millió forintba került

Az elmúlt pár évben több milliókat költöttek a falfirkák eltüntetésére Győrben. A firkák gyarapodása… Tovább olvasom