Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

VA: A főjegyző a Munkaügyi Felügyelőséghez fordul

Győr-Moson-Sopron - Lezárult az a törvényességi vizsgálat, amelyet több panasz és bejelentés nyomán dr. Kovács Béla főjegyző rendelt el a Vocational Academy Alapítvány tevékenységével kapcsolatban. A főjegyző a hiányosságok pótlására szólítja fel az iskolavezetést.
Az alapítvány – mint ismert – megyénkben nyolc, Veszprém megyében pedig négy telephelyen működtet óvodát, iskolát, vagy mindkettőt.

– A vaskos dokumentáció többféle szabálytalanságot is feltárt, ennek nyomán több intézkedést kezdeményeztem – tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Béla főjegyző. – A kelleténél kevesebb nyelvszakos tanár volt és egyéb szakos ellátottságnál is gondok jelentkeztek. Április 20-i határidővel kértem ennek orvoslását.

A minden részletre kiterjedő törvényességi vizsgálat megerősítette: valóban több tanár, illetve óvónő nem kapta meg időben a bérét és írásban rögzítették azt is, hogy a telülések önkormányzatai és az iskolák között finoman szólva, nem minden esetben felhőtlen az együttműködés.

– A munkaügyi problémákat érintve, a Nyugat-Dunántúli Munkaügyi Felügyelőség intézkedését kértem, s értesítettem erről az érintett települések: Kunsziget, Vág, Vitnyéd, Osli, Újkér, Cirák, Rábapordány és Sopronkövesd polgármestereit.

A következő hetekben újabb egyeztetés lesz a hivatalban, legalábbis erre tett ígéretet a főjegyző. Ennek célja részben a tanév biztonságos befejezése, illetve a következő előkészítése.

Olvasóink írták

 • 9. Vokis szülő 2008. április 19. 15:17
  „Mindenkinek az az érdeke, hogy minél hamarabb lefolytassák az eljárást. Az alapítványi Vokikba járó gyerekekkel mi lesz? Lehet, hogy szeptemberben fogunk iskola után rohangálni??????”
 • 8. egy vokis 2008. április 16. 06:37
  „Tisztelt Főjegyző Úr!Azt hiszem,az érintetteket is érdekelné,milyen törvénytelenséget tártak fel.Még mindig érdekelne,meddig kell még a vokis iskolákban ingyen napközizni és helyettesíteni?Lassan a végkimerülésig jutunk.Hát mit képzelnek Önök?!tisztelettel:egy vokis tanár”
 • 7. szorgos méhecske 2008. április 10. 07:43
  „http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=208844

  Komolytalan, hogy a münkaügyi felügyelettől várja a főjegyző úr a jogorvoslatot. Tényleg megoldást akar?”
 • 6. szorgos méhecske 2008. április 09. 08:15
  „Ismerek a témában járatos embert, aki azt állítja, addig fog tétlenkedni az ellenőrzésre jogosult hivatalok mindegyike, hogy befejeződhet a tanév, a vállalkozás hozzájut az állami normatívához, az utolsó petákig, aztán majd lehet ellenőrizni az üres iskolát, a szétszéledt tanári karokat. A polgármesterek és a falusi jegyzők meg karjukat széttárva értetlenkednek, hogy nem is tudják mi volt a baj. A törvény meg betű szerint be lesz tartva, hiszen a határidőket nem sértik meg a hivatalok. A büntetés előirányzatokat meg be lehet hajtani a kicsi balekokon, pl. azért mert szamárfüles volt a kitöltött jelenléti ív. Lehet, hogy úgy van ez, mint a kereskedelmi multiknál, ahol húsvétig ,,vadászati tilalom" volt. Ezt a ME elszólásából lehetett tudni, mikor egy nyilatkozatában külön kiemelte, hogy a multiknál is lehet ellenőrzést tartani! Gratulálhatunk magunknak, hogy egy banánközársaság polgárai lehetünk!”
 • 5. boci6 2008. április 08. 16:30
  „Ez nem politikai téma.Ma volt 7 órám,plusz napközi.Holt fáradt vagyok,és holnap is hat lesz.Ki fizeti ki a helyettesítéseket?TÖRVÉNYTELEN A 40 ÓRÁS TANÍTÁS,felkészülésre mikor van idő?Az alapítványi sulikban is 22 óra a kötelező tanítási idő,a többi felkészülés,javítás,továbbképzés.”
 • 4. Vuki 2008. április 08. 11:38
  „Tisztelt főjegyző Úr!

  Miért nem lehet végre azt mondani, hogy ez a szemét cég alkalmatlan arra, hogy kisgyermekek oktatását végezze???? Miért kell megint kenni a felelősséget??
  Javaslom Önnek, Tisztelt Főjegyző Úr, hogy az elefántcsont toronyból néha kitekintve vegye észer a valós problémákat! NÉZZE MEG A GYERMEKEKET!!!!!

  Amúgy meg le kellene már cserélni ezt az egész tehetetlen politikus bagázst!!”
 • 3. b.vili 2008. április 08. 11:36
  „Hát nem veszi észre senki, hogy abból a pénzből, ami a tanárokat illetné, azoknak a hivatalnokoknak a zsebébe jut, akiknek azt kéne kivizsgálni, hogy hová tűnt a pénz?”
 • 2. szorgos méhecske 2008. április 08. 11:13
  „Tartok tőle más lesz a mérce a Voki munkaügyi ellenőrzésekor, mint egy "mezitlábas magánvállalkozás" elszámoltatásakor, ahol ráadásul nem a gyerekek sorsa a tét. Már az is eleve érthetetlen, miért volt ennyire lassú a hivatalok ténykedése? Remélem kiderül a vizsgálatból, az is, hogy némelyik falu vezetői, miért védték foggal körömmel a tapasztalatok ellenére ezt a gyerekek sorsával így játszadozó vállakozást? Az sem értem, hogy ha akkora tömegű állástalan pedagógus közül válogathattak a vokinál, miért nem tudták pótolni a "napszám nélkül hagyott, és emiatt távozó nemzet napszámosait?" Valami nagyon nem stimmel ezzel a céggel, és azokkal sem, akik feltétel nélkül bedőltek neki!”
 • 1. elekk 2008. április 08. 10:31
  „Kár, hogy eddig tartott. A Munkaügyi Felügyeletnek meg annyit tanácsolnék a vizsgálódás idejére, hogy ne a papíroknak higgyenek, hanem a szemüknek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adatok evőeszközökről, várólistáról, betegszállításról

Győr-Moson-Sopron - Az Egészségbiztosítási Felügyelet nagy kórháztesztje összesen 286 kérdésből áll,… Tovább olvasom