Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Útiterv: Győr után a Himalájára

Külső segítség – serpák és oxigénpalack – nélkül akar kimenni a Himalájára Várkonyi László és társa, Klein Dávid.


A két hegymászó a jövő héten, pénteken indul útnak. Előtte azonban még a győri MeXtrém Park vendégeként Várkonyi László vetített képes előadást tartott a magashegyi hegymászásról, a Himalájáról, és a páros három évvel ezelőtti expedíciójáról.

Portálunknak nyilatkozva a hegymászó elmondta: a felkészülés feszített programja ellenére is szívesen jött Győrbe régi barátja, túratársa, Radics Ákos meghívására.

Expedíció: Csak egy palackot, egy GPS-jeladóval szerelt alkoholmentes sört tartalmazó dobozt visz magával Várkonyi László. Fotó: H. Baranyai E.
Expedíció: Csak egy palackot, egy GPS-jeladóval szerelt alkoholmentes sört tartalmazó dobozt visz magával Várkonyi László. Fotó: H. Baranyai E.

– Nagyon közel a jövő heti indulás és a győri, képekkel is illusztrált előadáson szinte felelevenítem a három évvel ezelőtti kalandot, amikor a Himalájára a tibeti oldalon próbálkoztunk kimenni. S valóban, most is magashegyi teherhordó, valamint eszköz és oxigénpalack nélkül indulunk a csúcsra. Illetve egy palack mégis lesz nálunk, az expedíciót támogató sörgyár alkoholmentes sört tartalmazó dobozát felvisszük. Arra egy GPS-t szereltek, s a csúcson bontjuk ki – mondta el portálunknak Várkonyi László.

A Mount Everest – tibeti nevén Csomolungma – a legmagasabb hegycsúcs a Földön, a Himalája hegység része, 8850 méter magas. A Várkonyi–Klein páros 2007-ben 250 méterre a csúcstól döntött úgy, hogy a biztos hazatérés érdekében feladják, oxigénpalackot pedig nem akartak használni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden gyermekben ott szunnyad a tehetség

˝A talentumokra való odafigyelésről egyetlen nevelő sem mondhat le, az igazi pedagógus nemcsak… Tovább olvasom