Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Utcanévtáblákat, kukákat cserélnek 19 millióból Győrben

Utcanévtáblákat, kukákat cserélnek 19 millióból GyőrbenFotó: O. Jakócs Péter
Nagyobb, jobban látható táblákra cserélik a régieket. Olyanokra, amik illeszkednek a történelmi miliőhöz.
Kicserélik a belvárosi utcanévtáblákat – jelentette be a három győri alpolgármester, Somogyi Tivadar, Fekete Dávid és Radnóti Ákos csütörtökön. Az általuk elmondottakból kiderült, hogy a változtatás egyszerre szolgálja a helyiek és a városba érkezők tájékoztatását, valamint az egységes, a történelmi miliőhöz illeszkedő megjelenést.

Az új táblák nagyobbak a korábbiaknál, így jobban láthatók, emellett könnyen tisztíthatók, ellenállnak a nedvességnek, a napfénynek és a hőmérséklet ingadozásnak. Összesen több mint 200-at helyeznek ki az utcasarkokra nyár végéig, de a 10 millió forintba kerülő beruházás háromnegyedével az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál július 23-i nyitányáig végezni szeretnének. A kőből faragott, illetve márványtáblákat meghagyják. A tervek szerint a program más városrészekben is folytatódik majd.

A sajtótájékoztatón kiderült az is, hogy ezen a nyáron hozzávetőlegesen 9 millió forintból lecserélik a sétálóutcák kukáit is. A régiekkel szemben az új hulladékgyűjtők rögzíthetők, zártak és csikkgyűjtőjük is van. Még egy változás: a gyökerek által gyakran felnyomott, így balesetveszélyes faveremrácsokat műgyantaszerű anyaggal váltják fel. Ez átengedi a nedvességet, de nem lehet elesni benne.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EYOF 2017 Győr - Így néz ki az ifjúsági olimpiai falu - fotók

EYOF 2017 Győr - Így néz ki az ifjúsági olimpiai falu - fotók
Elkészült az olimpiai falu, a 201 lakásos létesítmény a volt győri olajgyár területén kapott helyet. Tovább olvasom