Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Ungvári hangszeres mesterkurzus – győri diákokkal

A nemzetközi kapcsolatok építésének tanéve lehet az idei: a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium zongora- és hegedűkurzust szervez Ungváron.

A tanulmányutat az Apáczai Közalapítvány ˝Határtalanul˝ programja keretében, a közalapítvány közel 1 millió 300 ezer forintos támogatásával szervezik meg.

Győr országosan is kiemelkedő színvonalú művészetoktatási intézménye és az ungvári Zádor Dezső Zeneművészeti Szakközépiskola magyar diákjainak részvételével – a határon túli szakmai kapcsolatok fejlesztése érdekében – hangszeres mesterkurzust szerveznek Kárpátalján. A külső szakértők között olyan elismert muzsikus-tanárok vesznek részt, mint Szokolay Balázs és Szabadi Vilmos, valamint a zeneakadémia és más külföldi egyetemek tanárai. A tizenkét győri diák a program során új ismeretekkel, hangszertechnikai sajátosságokkal ismerkedhet, tökéletesítheti tudását. A mesterkurzus további célja az elmélyült műhelymunka lehetőségének megteremtése, amellyel egyben a jövőbeni továbbtanulás sikerességét is megalapozhatják a résztvevők. Az egyedülálló tanulási lehetőséggel a határon túli szakmai kapcsolatokat erősítik a szervezők.

A Győrben tanulók: Ilosfai Csenge Érdről, a kecskeméti Kovács Adél és a hegymagasi Blahunka Adrienn már nagyon készülnek a kárpátaljai útra, a napi próbák, a gyakorlás azonban nem maradhat el. Fotó: H
A Győrben tanulók: Ilosfai Csenge Érdről, a kecskeméti Kovács Adél és a hegymagasi Blahunka Adrienn már nagyon készülnek a kárpátaljai útra, a napi próbák, a gyakorlás azonban nem maradhat el. Fotó: Har

– Negyedévesként jó kitekintést nyújthat a tanulmányút, mindenkitől csak tanulhatunk, szélesedik a látókörünk, építhetjük a jövőbeni szakmai kapcsolatokat – vélekedett az érdi Ilosfai Csenge, aki társaival együtt nagyon készül Kárpátaljára.

– A határon túli területekkel még nem volt kapcsolatunk, az út ennek a kezdete lehet, ami mind a növendékeink, mind a tanáraink számára kivételes lehetőség – erősítette meg Benkő Szabolcs igazgató.

Utazás közben lehetőség nyílik arra is, hogy Szlovákiában a 12 diák megtekinthesse Kassán a Szent Erzsébet-templomot és a Rákóczi-emlékházat, továbbá Kárpátalján Munkácsot és a Vereckei-hágót. A kurzus zárásaként a két iskola növendékei közös hangversenyt adnak a legsikeresebb műsorszámokból. A szervezők reményei szerint mindkét iskola növendékei hasznosíthatják a tanultakat és a mesterkurzus új kapukat nyit a világra, a szereplésre. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tizedes meg a többiek a győri színházban

"Az oroszok már a spájzban vannak..." – ez a mondat azonnal szállóigévé lett, miután a… Tovább olvasom