Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Újra katonai alapkiképzés Győrben - mutatjuk az elsőként esküt fogadó honvédeket - videó, fotók

Újra katonai alapkiképzés Győrben - mutatjuk az elsőként esküt fogadó honvédeket - videó, fotók
A Magyar Honvédség szervezeti átalakítása után a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred alapkiképzést tart frissen vonult honvédek számára idéntől. Az első kiképzést teljesített állomány csütörtökön tett esküt. Az ország minden szegletéből érkezett fiatalok június eleje óta "élvezték" a légvédelmi egység likócsi bázisának "vendégszeretetét".
"Tetszett Győr"

"A kiképzés pont annyira volt kemény, amennyire keménynek kellett lennie" – hallottuk Egri Kristóftól. A fiatalember Debrecenből jött és a hajdúsági felderítő egységben számítanak rá. "A hazafiasság és a hazaszeretet mindig fontos volt számomra. Bízom benne, hogy hosszútávon szolgálhatom Magyarországot" – tette hozzá az esküt tett honvéd.

A kiképzést teljesítő honvédek mindennap kaptak kimenőt a laktanyából, ahogy Egri Kristóf fogalmazott: "volt szerencsénk Győrt megismerni. Tetszett a város hangulata, szeretnék majd visszatérni ide".
 

Nőtt az önbizalma

Az alapkiképzés nem városnézésből állt. A pályakezdő katonák rendszeres foglalkozásokon, testneveléseken vettek részt. Megismerkedtek az előírásokkal, elsajátítottak az alapvető honvédelmi, nemzetbiztonsági, jogi, logisztikai és egészségügyi ismereteket, de a felkészítésükből nem maradt ki a tereptan, harcászat, műszaki, híradó, atom-, biológiai és vegyvédelmi oktatás sem.

"Egy éve nem hittem volna, hogy teljesítem a kiképzést. Az elmúlt hat hét jót tett az önbizalmamnak. Örülök, hogy sikerrel feszegettem a határaimat" – hallottuk Márton Boglárkától, aki a fővárosban kommunikációs feladatokat lát majd el.
 
Az ünnepi pillanatokban a fiatal honvédekkel osztóztak családtagjaik Győrben.
Felelősség

Szűcs Pál ezredes, a légierő haderőnemi szemlélőség irodavezetője hangsúlyozta: a csapatszellem, a kiváló közösségben végzett kiképzés morális erőt ad. "Ne felejtsék: mostantól felelősséggel tartoznak bajtársaikért és hazájukért" – emelte ki az ezredes.
 
Fotók: Mészáros Mátyás

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csernobil újra robbant - Győri atomfizikus válaszolt a sorozat kapcsán felvetődött kérdéseinkre

Csernobil újra robbant - Győri atomfizikus válaszolt a sorozat kapcsán felvetődött kérdéseinkre
Dr. Berta Miklós magfizikust, a Széchenyi-egyetem docensét kértük arra, hogy a sorozat kapcsán felvetődött kérdéseinkre és kétségeinkre adjon válaszokat. Tovább olvasom