Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Újra agility kupa a Szigetközben

Szeretettel vár minden kedves agility versenyzőt és érdeklődőt az A-Team Győri Agility Egyesület a III. Szigetköz Agility kupára!

A verseny minden egyes futamát elismert hazai bírók bírálják Ács-Kövesi Ágnes, Nagy Veronika, Szoboszlay Erika személyében. Időpont: 2015. augusztus 29-30. (szombat és vasárnap). Helyszín: Győrzámoly sportpálya.

A szombaton és vasárnap egyaránt 8 órakor kezdődő, két pályán zajló versenyre már 150-en jelezték részvételi szándékukat. A 2 napos rendezvény szereplői díjazásban részesülnek. Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Szerbia és Szlovákia képviselteti magát.
A hagyományos agility és jumping futamok mellett lesz egy úgynevezett kúszó verseny, ami nagyon látványos. Itt nem egyének küzdenek egymással, hanem csapatok, ahol egymásnak szorítanak, szurkolnak a csapattagok is.

Az agility egy olyan kutyás sport, amely minden kutyafajta számára nyitott (társasági kutyák és keverékek számára is).Eleinte célja a show, a szórakoztatás volt, később versenysporttá vált. A verseny a díjugratáshoz hasonló. Egy pálya 15-20 akadályból áll, amelynek sorrendje és útvonala versenyenként különbözik, a bíró határozza meg.

A verseny végén értékelik az egyes köröket, itt elsősorban a hibátlanság számít, a gyorsaság csak másodlagos szempont.

A mozgásigényes kutyafajták (pásztor- és terelőkutyák (pl.border collie, sheltie, puli, pumi, mudi) vadászkutyák, (pl. foxi, westie, vizsla, terrierek, agár, stb.) számára az agility kitűnő sport, hiszen - leköti a fölös energiáikat, - növeli fegyelmezettségüket (játszva tanulnak), - fejleszti koncentráló készségüket és kitűnő izomzatot, kondíciót biztosít számukra.Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy-egy agility tréning után békésen szundikálva terül el otthon kedvencünk, valamint séta közben is könnyebb vele megtalálni a hangot.

A kutya mérete nem számít, csak a temperamentuma. Mérettől függően három kategóriában versenyezhetnek a kutyusok:
- mini (35 cm marmagasság alatt)
- midi (35-43 cm marmagasság között)
- maxi (43 cm marmagasság felett) .
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Belvárosi Betyárok a daganatos kisfiú, Zalán gyógyulásáért zenélnek vasárnap Győrben - videó

A csapat a kétéves Pintér László Zalán gyógyulását szeretné segíteni, aki születése óta… Tovább olvasom