Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Új vízvezeték Börcsre és Abdára

A Pannon-Víz a 90 méter hosszú nyomóvezeték kiépítését 27 millió forintos költséggel a napokban befejezte.
A Győrt és Abdát összekötő 300 milliméteres ivóvízvezeték június 18-án eltört, a főnyomócsövet a fölé ültetett erdő fáinak gyökerei rongálták meg. A két településen két napig vízellátási problémák voltak, a Pannon-Víz zrt. lajtos kocsikból biztosította az ivóvizet a lakosságnak. Minderről a Kisalföld június 19-én „Víz nélkül maradt Abda és Börcs" címmel számolt be.

A csőtörés idején úgy tájékoztatta lapunkat a társaság szóvivője, hogy a problémát, egyben a települések vízellátását biztonságosan úgy tudta hosszú távra megoldani, hogy a kiserdőt megkerülve új nyomvonalon építette ki a kemény polietilén vezetéket.

A Pannon-Víz a 90 méter hosszú nyomóvezeték kiépítését 27 millió forintos költséggel a napokban befejezte, azt 4-én, pénteken helyezik üzembe. A rákötést reggel 8 és délután 2 óra között végzi el a társaság, ez idő alatt Abdán és Börcsön a vízellátás szünetel. Ezzel egy időben az erdő alatt elvezető régi csöveket lekötik a rendszerről. A szolgáltató kéri a fogyasztók türelmét, az üzemszünet alatt lajtos kocsikból szolgáltatnak ivóvizet a két település lakóinak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió forintos egyházi adó

Egy győri asszony postaládájában a katolikus egyház győri belvárosi plébániájának csekkjét találta. Tovább olvasom