Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Új fröccsöntő - Bővített a győri Grana 600 millió forintból

Éves szinten 30 százalékos termelői kapacitásbővülésre számít a győri székhelyű Grana Kft. a mintegy 500 millió forintból elkészült és berendezett fröccsöntő üzemcsarnok átadásának köszönhetően.

Új, 650 négyzetméteres fröccsöntő üzemcsarnokkal bővítette győr-szabadhegyi gyártóbázisát a Grana Kft. A modern gépekkel együtt összesen 600 millió forintból, 240 millió forint európai uniós támogatásból megvalósult beruházást pénteken adták át.

Az eseményen Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő, a Győr-Moson-Sopron megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos (Fidesz–KDNP) arra hívta fel a figyelmet, hogy a cég az elmúlt három évben 1,2 milliárd forintból valósított meg fejlesztéseket, amelyeket az Új Széchenyi Tervből származó több mint félmilliárd forintnyi uniós forrás segített. Ennek révén az alkalmazottak száma mintegy 30-cal 110-re nőtt, a termelő terület pedig 3000-ről 4500 négyzetméterre emelkedett.

A 18 éve alapított Grana kft. műanyag alkatrészeket, tükörtartókat, tető-és lámpaalkatrészeket, kuplungpedált és kilincseket gyárt az Európában jelen lévő autómárkákba. A cég árbevétele az elmúlt két évben nettó kétmilliárd forint volt.

Előzmények

A pénteki eseményen Simon Róbert Balázs, a megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos, fideszes országgyűlési képviselő elmondta, hogy 650 négyzetméter alapterületű csarnok megépülése a három évvel ezelőtt indult 1,2 milliárd forintos fejlesztési csomag része. Ennek során 3000 négyzetméterről 4500 négyzetméterre nőtt a 40 százalékban német tulajdonosi körrel rendelkező vállalat termelő területe.

Földes Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora a Győrben és a régióban működő ipari vállalkozások és a felsőoktatás közötti együttműködést hangsúlyozta, amelynek, mint mondta a Grana Kft. fontos résztvevője.

Nagy Péter, a Grana Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy 1997 óta fröccsöntéses technológiával gyártanak műanyag alkatrészeket, tükör tartókat, tető-és lámpaalkatrészeket, kuplungpedált és kilincseket az Európában jelen lévő autómárkákba, Audikba, Mercedesekbe, vagy Volkswagenekbe.

Évente 500 féle alkatrészből 16 millió darabor gyártanak.
A dolgozói létszámot harminccal tudták növelni az üzemcsarnok fejlesztéssel, így 110 embert foglalkoztatnak.

Száz százalékban exportra termelnek, ebből 75 százalékban indirekt exportra, vagyis második körös beszállítók. A cég árbevétele az utolsó két évben nettó kétmilliárd forint volt.

A három éve indult üzemfejlesztés 1,2 milliárd forintos költségét félmilliárd forinttal, ebből a mostani bővítést 240 millió forinttal támogatta az állam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszíneződhet az ivóvíz Győrben

Az ivóvíz elszíneződését a vízben lévő vas okozza, amely nem káros az egészségre - közölte a… Tovább olvasom