Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Új esélyt adnak a hátrányos helyzetű diákoknak

Jobb tanulmányi eredmények, kirándulások, táborok – 40 hátrányos helyzetű diák vett részt az Új esély programban Gyömörén, amelynek sikerét a középiskolából visszajáró diákok bizonyítják.

Összesen 169 "Új esély" tanoda jött létre az országban 4,1 milliárd forint európai uniós támogatás révén. A gyömörei program a helyi Háry László Általános Iskola és a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület együttműködésében valósult meg. Negyven hátrányos helyzetű, tanulási problémákkal küzdő – többségében roma – diákot segítettek az intézmény pedagógusai az önkormányzat által biztosított épületben.

A program nemrégiben megtartott zárórendezvényén részt vett Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkár is.
"Magyar különlegesség a tanodaprogram, a jövőben szeretnénk folytatni, és nemzetközi szinten is ismertté, elismertté tenni a munkánkat. A befektetés hosszú évek alatt térül meg, ezért türelmesnek kell lenni" – fogalmazott.

"A tanoda huszonegy hónapja alatt negyven diákkal foglalkoztunk, a részvétel önkéntes volt. Sikert értünk el, a kezdéskor nyolcadikos diákjaink középiskolába kerülve is maguktól jöttek vissza a foglalkozásokra, és a diákok többsége javított a jegyein. Kirándulni és táborba is elvihettük a gyerekeket" – részletezte az iskola igazgatója, Tóth Margit Kornélia a tanoda működését. "Utoljára Mohácson voltunk, a busójárás hatalmas élmény marad. A tanítók és a szülők is szeretnék, ha folytatódna a program." 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ebből a gyerekből börtönőr lesz

Nemcsak leendő rendőröket és katasztrófavédőket, de börtönőröket is képeznek a győri… Tovább olvasom