Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Tűz a győri Petz-kórházban: 17 beteget menekítettek ki, pszichiátriai beteg okozhatta a tüzet - újabb fotók

Tűz a győri Petz-kórházban: 17 beteget menekítettek ki, pszichiátriai beteg okozhatta a tüzet - újabb fotók
Három ápoló füstmérgezést, egy beteg égési sérüléseket szenvedett.

Fotók a tűzről
 
Tűz a Petz kórházban
8.25 - A katasztrófavédelem felvétele a kórháztűzről
 7.30 - Pszichiátriai beteg okozhatta a tüzet

A Kisalföld információi szerint a pszichiátrián keletkezett a tűz, ezt dr. Tamás László János főigazgató meg is erősítette számunkra. Mint elmondta, a vizsgálatok jelen állása szerint egy kezelt beteg okozta a tüzet, amikor felgyújtotta az ágyát. Csütörtökön este került be az osztályra, dühöngő állapotban. A kezelését elkezdték egy egyágyas kórteremben, a többit pedig már tudjuk.

A szomszédos szobában kezelt másik három beteget - füstmérgezés gyanújával - néhány órára  a sürgősségi osztálya vitték le. A tüzet a nővérek, illetve az ügyeletes orvos vette észre, ők mentették kik a pácienseket is. Az ágyát felgyújtó beteg súlyosan sérült, teste (leginkább a lábai) égtek meg. Az égésplasztikai osztályon kezelik.

A pszichiátria csak néhány hete költözött át a Zrínyi utcából a központi, Vasvári Pál úti szárnyba.

Péntek, 5.58

"A győri, a pannonhalmi és a lébényi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, valamint riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az egységek kiérkezésekor a dolgozók már kiürítették az érintett szintet, ahonnan összesen tizenhét embert menekítettek ki.

A tűzoltók légzőkészülékben behatoltak az érintett területre, megkeresték a tűz forrását, majd egy vízsugárral percek alatt eloltották. Az épületet átvizsgálták, majd átszellőztették.

Az elsődleges információk alapján az eset során egy beteg égési sérülést szenvedett, három ápolót pedig füstmérgezés gyanújával vizsgáltak" - közölte Ruskáné Takács Anita tűzoltó főhadnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Olvasónk fotója - péntek 2.00

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Ifiház bontása Győrben - Már szinte a földdel egyenlő - videó, fotók

Az Ifiház bontása Győrben - Már szinte a földdel egyenlő - videó, fotók
Tovább olvasom