Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Túrák műholdas navigációval

Térkép nélkül, GPS-készülékkel, azaz műholdas navigációval indulhatnak túrázni a Sokoróaljára érkező turisták. A fejlesztésre a kistérség pályázati támogatást nyert.

„GPS-túrák a Sokorótól a Rábáig – kerékpáros turisztikai együttműködés" című projektjét a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása az Ausztria–Magyarország Interreg III/A 3.2. intézkedésének támogatásával valósíthatja meg. E célra a határon átnyúló együttműködéseket szorgalmazó uniós pályázaton csaknem hétmillió forintot nyert.

– A program során egy újszerű fejlesztést hajtunk végre: lehetővé tesszük, hogy a túraútvonalakat, a térségi látnivalókat nyomtatott térkép nélkül, GPS-készülékbe rögzített adatokat követve kereshessék fel a turisták – mondta el Tompa Krisztián területfejlesztési referens, a projekt koordinátora.

A pályázat keretében beszerzett navigációs berendezések a kistérség turisztikai szolgáltatói  – szállásadók, vendéglátók  –  tesztelték. Azokat a kistérségbe látogató turisták kipróbálhatják.

A kistérség a projekt során felméri és digitálisan rögzíti a környék túraútvonalait, azokhoz internetes portálján, a www.sokoroalja.hu címen az érdeklődők hozzáférhetnek. Emellett a társulás szakmai műhelybeszélgetéseket, konferenciákat szervez és nyomtatott turisztikai kiadványokat készít.

A tanulmányutakon pedig a hazai és az ausztriai partnerek egymás tapasztalatait ismerhetik meg.

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új körforgalom épül Szabadhegyen

A Noa Győr Investment Kft., a Royal Parkváros beruházója 120 millió forintért új körforgalmat épít… Tovább olvasom