Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Túl a századik fellépésén a Dalárda

Győr - Három és fél év telt el a győri Obsitos Nosztalgia Dalárda megalakulása óta, de az öblös hangú férfiak már túl vannak a századik fellépésükön. Nem mindennapi ünnepet jelent ez a jelenlegi, 23 lelkes tag életében, akik szó szerint vallják: „mindenki egyért, egy mindenkiért."
Péntekenként benépesül a Liszt Ferenc úti, Rába kultúrotthon, ahol a 23 kórustag próbál. Itt mindenki az együtténeklés öröméért, a közösség és a maga kedvéért érkezik, Nyerges József kórusvezető szerint pedig a hagyományt, a katonadalokat őrizni nemcsak a hangnak, a léleknek is kellemes érzés és szent kötelesség.

– Mint minden civil szervezetnek, nekünk is kevés a pénzünk, mindenesetre pályázunk, s figyeljük az egyesületek támogatási lehetőségeit – árulta el érdeklődésünkre Nyerges József. – Győr jó hírét mindenesetre nemcsak a megyébe, de az ország több pontjára is szeretnénk elvinni. Nagy boldogság, ha a győrieknek tapsolnak.

Az obsitos dalárdásoké igazi jó közösség, az ötletadó Németné Varjas Ildikó tortát is sütött a jubileumi alkalomra.
Az obsitos dalárdásoké igazi jó közösség, az ötletadó Németné Varjas Ildikó tortát is sütött a jubileumi alkalomra. Fotó: Harcsás Judit

Ferenczi István hivatásos határőrként szolgált, a közösség számára afféle éltető elemmel bír, s akad olyan fellépés, ahová a feleségét is viheti. Szibner Tibort a többiek rangidősként tisztelik, s persze a menetdalok éneklése neki is gyönyörűség.

– Az unokám mellett a dalárda a legfontosabb az életemben, azt mondják rólam, azóta változott jó irányba az életem, mióta idejárok – vallja Szabó Ferenc, vagy ahogyan a többiek szólítják, „Fece". A férfikart falunapokra, nótadélutánokra hívják az országban sokfelé, s alapítói a kisalföldi száztagú férfikórusnak is. Ezt a sokoldalú, figyelemreméltó munkát a győri városvezetés is értékelte nemrég: az obsitos férfikar jubileumi fellépése alkalmából az együttes tagjai díszoklevelet vehettek át.

Világpolgár: Demeter D. Zoltán kórustag Párizs, Aalen és Gönyű között ingázik, ám ha teheti, együtt énekel a többiekkel.
Világpolgár: Demeter D. Zoltán kórustag Párizs, Aalen és Gönyű között ingázik, ám ha teheti, együtt énekel a többiekkel. Fotó: Harcsás Judit

Olvasóink írták

  • 1. SPS 2009. május 09. 07:52
    „Uraim! Gratulálok -D.D. Zoli bácsi neked külön is!
    Erőt! Egészséget! A további közös énekléshez.
    Egyszer jó lenne Gönyűn is hallani Önöket!

    L.A.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér: A válság lehetőség

Győr - „Magyarországon a fellendülés nagyobb mértékben függ a világgazdaságtól, és csak kisebb… Tovább olvasom