Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Tudományos játszótér épül Győrben

Közel 1,7 milliárd forint összegű uniós támogatással, Győrben létesül Magyarország első tematikus, tudományos játszótere.
Az Európában egyedülálló tematikájú Mobilis Interaktív Kiállítási Központ 2737m2-en terül majd el és a járműipari fejlesztéseket interaktív, szórakoztató formában mutatja be az érdeklődőknek. A megnyitás után a győri science center látogatói 74 interaktív eszközt próbálhatnak majd ki, de lesznek előadó- és konferenciatermek, látványlaborok is. A Mobilis küldetése a műszaki és természettudományos ismeretek bővítése, a mozgásban lévő világ bemutatása, kiemelt fókusszal a járműgyártásra, illetve a helyi járműipar technikai vívmányainak megismertetésére, lévén, hogy Győr nem csak autóipari fellegvár, de a szakmérnökök képzésének központja is.

A projektnyitó rendezvény szerdán lesz, amelyről a kisalfold.hu is beszámol.

A science center „műfaja" egyelőre kevéssé ismert hazánkban, ezért a megvalósuló fejlesztéseket és az egyedülálló technikai csodák most épülő fellegvárát egy study tour keretében mutatjuk be Önöknek.

"Képzelj el egy helyet, ahol 74 izgalmasabbnál izgalmasabb kipróbálható eszközzel bepillantást nyerhetsz a járműgyártás és mozgás fizikájának titokzatos világába, ahol naponta többször szórakoztató és látványos science show-k kápráztatnak el, ahol te magad is kedvedre kísérletezhetsz, ahol a fizika és kémia csupa öröm és kacagás!" - áll a mobilis.gyor.hu oldalon.  

Olvasóink írták

 • 13. mitzekatze 2011. május 04. 17:33
  „Szerintem ez egy jó dolog, bár gondolom ez töredéke lesz a párizsi csodák palotájának. Sajnos.”
 • 12. 49. 2011. május 04. 09:21
  „Az előbbi befejezése, mert véletlen elküldtem.

  Ha ennek a pályázatnak is, egy közhasznú nevet adtak volna, akkor nem nyer. Mindent el kell tudni adni, még a szellemi tőkét is.”
 • 11. 49. 2011. május 04. 09:15
  „A pénzt, erre is pályázat útján nyerték, tehát erre is kell fordítani.
  Örüljünk, hogy vannak olyan emberek, akik még tudnak olyan dolgokat megálmodni, ami a városnak nem kerül pénzbe, de viszont hasznot hoz.
  Ha ennek a pályázatnak is, egy”
 • 10. 49. 2011. május 04. 09:03
  „9: peet

  A nyugdíjas játszótér is pályázat útján nyert és épült, mivel a város nem kapott több pénzt a játszóterek kialakítására, erre a városrészen pedig kellett egy játszótér. Az előírások nem tesznek különbséget a gyerek vagy nyugdíjas játszótér között, így született az ötlet, hogy akkor legyen nyugdíjas játszótér,- ilyen nincs a városban - amit persze a gyerekek is tudnak használni, mert az előírásnak megfelel.”
 • 9. peet2 2011. május 03. 22:08
  „Remélem a nyugdijas játszótér szomszédságában!”
 • 8. peet2 2011. május 03. 21:34
  „Nem lett volna inkább magyarul leirni ,hogy mire is "moderálva"ennyi pénzt!!
  De "moderálva"”
 • 7. turelem 2011. május 03. 19:14
  „Agóra Pólus = Mobilis Interaktív kiállítási központ, csak még egyelten újságíró sem volt képes ezt leírni. Ez a fejlesztés már ha jól rémlik, kb. két éve fut, csak most értek a látványos elemekhez. Szóval ez nem új dolog és semmi köze hozzá az általatok "viktorcézár"-nak titultált embernek. Ja, és nem a városvezetés megalomániája ez, hanem a pályázat írta elő, hogy mire lehet támogatást kérni (időbe elhelyezve kb. 2008-ban). Anno ha jól rémlik még Molnár Csaba mittoménmilyen miniszterként úgy kommunikálta, hogy a városvezetés elfelejtett beadni pályázatot (azt hitte, most aztán lesz botrány), holott az a nem megyei jogú városoknak kiírt pályázat volt. Ez is mutatta a hozzáértését. És igen is jó dolog, hogy a város ilyen beruházásokra is fordít, ahol a fiatalakhoz közel kerülhetnek a mérnöki szakmák.”
 • 6. Túrabakancs 2011. május 03. 17:23
  „Van egy olyan érzésem, hogy a fiatalok által tudományosan szét lesz rombolva
  az átadás után nem sokkal. Maga az ötlet egyébként nem rossz, ráfér a fiatalságra
  egy kis műveltség. Bár <moderálva> úgyis majd a lebujokban őrjöngenek továbbra is
  bedrogozott állapotban.”
 • 5. háté 2011. május 03. 16:53
  „Tudományos játszótér épül Győrben- ez a magyar neve.
  Bővebben: az átvert nép által megszavazott a hatalomtól bedrogozott, agyi beteggé lett, ezért normálisan-életszerűen gondolkodni képtelen városvezetés, mega-hipermániás szüleménye.
  Ahogy viktorcézár, egy báb, úgy neki is van bábja! - az ország, a magyarság meg-rokkantosítására.”
 • 4. Accra 2011. május 03. 15:43
  „science center, study tour.... Magyarul nem lehetne? Segítsek fordítani?”
 • 3. Mezike 2011. május 03. 15:35
  „Az egyetemnél, a sportcsarnok mögött. Nem tudom, hogy ez miért hír ismét. Igen, elkezdődött az építkezés, már hetekkel ezelőtt, akkor is volt róla cikk. Majd az hír lesz, ha elkészül.”
 • 2. eldob 2011. május 03. 15:22
  „HOL?”
 • 1. onem 2011. május 03. 15:07
  „És mégis helyileg hol? - mert a cikkből ez nem derül ki! Majd utólag megtudhatjuk, mint minden más eseményt is, aminek az előzményeiről, helyszíneiről, időpontjairól a lap "elfelejt" útbaigazítást adni!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pápai úti szeméttelep Győrben: novemberre megszűnhet a bűz - képek, videó

Több mint 5 milliárd forintból több réteggel fedik le a szemetet a győri Pápai úton és további 42… Tovább olvasom