Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Tudják, miről döntenek?

Győr - A megyeszékhely csütörtöki közgyűlésén várhatóan szavaznak a város oktatási rendszerének átszervezéséről. A szocialista frakció szerint lényegében tisztázatlan, miről is kellene dönteni.
Kun András frakcióvezető és a szakértőként közreműködő Wernerné Csordás Éva fejtette ki aggályait az előterjesztésről tegnap, hiányolva az együttgondolkodást, illetve a szakma bevonását a döntés-előkészítésbe.
– Nyáron megjelentek a jogszabályok, vártuk az egyeztetést, készültünk is rá – állította Kun András. Aggodalmait a várható pályázati pénzek kockáztatása, illetve a város munkaerő-utánpótlásának ismeretét igénylő befektetők tájékoztatásának szükségessége miatt is hangoztatta.

Wernerné Csordás Éva szerint a TISZK-ek – a Területi Integrált Szakképzési Központok – létesítésére vonatkozó előterjesztésnek sem az első – Csornával közösen megszervezendő –, sem a második – Sopronnal együttműködésben létesítendő – javaslata nem jelent valódi választási lehetőséget, hiszen állítólag mindkét város az önálló megoldás mellett döntött. A harmadik javaslat elfogadásával – amely így az egyedüli lehetőséggé lépett elő – gyakorlatilag biankó csekket állít ki a közgyűlés, hiszen azzal egy meg nem nevezett partnert vonnak be az integrációba. A kérdés tehát, hogy tudják-e, miről is döntenek.

Kun András szerint a holnapi szavazással gyakorlatilag csak az egyeztetések megkezdésére adnak megbízást, amelyről viszont
a végleges döntést már 20-án meg kell hozni, január 7-én pedig a minisztériumnak le kell adni a dokumentumokat.

Százmilliós összegek forognak kockán, „ezt a kapkodást, csapkodást Győr nem engedheti meg magának" – jelentette ki, és egyeztetésre, megbeszélésre szólította fel a várost irányító koalíciót.

Olvasóink írták

  • 1. Nagy Árpád 2007. december 07. 07:27
    „Nyáron megjelentek a jogszabályok, vártuk az egyeztetést, készültünk is rá - állította Kun András. Ez elég elgondolkoztató állítás, mert szeptemberben még egész másról nyilatkozott a városháza "hozzáértő" illetékese. Talán nem jár nekik a Magyar Közlöny? Volt valami átvilágítás is 12 milla fölötti áron, azok sem bírták elolvasni azt az egyébként elég drága lapot? Elő lehetne fizetni például a Complex jogtárat is. Az olcsóbb, csak azt is olvasni kéne. Lehet, hogy az értő olvasás nemcsak a 10. osztályban gond? Időszerű lenne kivizsgálni, hogy ki kinek mit diktált és mihez adta a nevét " szakértői" anyagként az OKKER ZRT!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A plázába költözik a MikulásGyár

Győr - Pénteken a Győr Plazában is megnyílik Magyarország legnagyobb jótékonysági akciója, a… Tovább olvasom