Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Trükkös tolvajok az Árkádban - videóval

Győr - Négymilliónál is többet ér az a brillköves gyűrű, amelyet egy három fős társaság egyik tagja próbált elemelni az Árkádból egy ékszerüzletből - adta hírül az Index.hu.

Az eset február 12-én történt, az üzlet biztonsági kamerájának felvétele most került nyilvánosságra az Index.hu videómegosztó oldalán.

A múlt évi országos lopássorozat és az adventi tolvajlások után úgy tűnik ismét aktivizálták magukat a plázák óra- és ékszerüzleteire szakosodott tolvajbandák. Legalábbis erről tanúskodnak egy győri lopáskísérletről készült biztonsági kamerás felvételek.

Így próbálkoztak! Nézze meg az indavideo.hu felvételét.


Ezúttal azonban — kivételesen — nem a tolvajok sikeréről érkezett hír, hanem a trükkös lopás meghiúsulásáról. Február 12-én, délután fél ötkor három férfi ment be a győri ékszerüzletbe, ketten az ékszerek után érdeklődve elfoglalták a fiatalabbik eladónőt, míg harmadik társuk az aranyórákat nézegetve elterelte az idősebb eladónő figyelmét, kérte például, hogy mutassa meg neki az arany Doxákat.

Kőszegi Zoltán, a bolt tulajdonosa az Indexnek elmondta, hogy a három férfi viselkedése gyanút keltett az eladókban, így próbáltak résen lenni, figyelni mozgásukat, mozdulataikat. A kirakati vitrinekben lévő ékszerek felől érdeklődő egyik férfi egy óvatlannak hitt pillanatban érte is nyúlt az egyik gyűrűnek, de az alsó polcra hajoló eladónő a szeme sarkából észrevette a tolvaj mozdulatát, és elkapva kezét sikerült megakadályozni a drága ékszer eltulajdonítását.

A gyűrű egy 4,2 millió forintos brillköves aranygyűrű volt, ami a bolt legdrágább árucikke — ebből is látszik, hogy a tolvajok a tutira mentek, drága darabért kockáztattak. A lélekjelenlétét megőrző eladó udvariasan megkérdezte, hogy mit szeretne tenni a gyűrűvel a kedves vásárló, aki annyit modott, hogy szerette volna közelebbről megnézni.

Ezek után a trió némi téblábolás után távozott a boltból. Az eladók riasztották az Árkád biztonsági szolgálatát, de a tolvajoknak sikerült meglépniük. A Győri Rendőrkapitányság helyszínelői azonban tudtak ujjlenyomatot rögzíteni az egyik vitrin üveglapján, és a biztonsági kamerák képei, valamint az eladók által adott személyleírás alapján nyomoznak a tolvajok után, mondta Kőszegi Zoltán.

A győri rendőrség két férfit — egy 175 centiméter magas, 40 év körüli, és egy 185 centiméter magas, 25 év körüli férfit — keres a bolt tulajdonosainak feljelentése alapján, erősítette meg az Index kérdésére Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az ékszerboltban nem volt biztonsági őr, így a kamerák felvételei és az eladók vallomásai alapján tudják csak a tetteseket üldözni, tette hozzá a szóvivő.

A most felsült tolvajok nem ugyanazok, mint a tavalyi lopássorozat feltételezett elkövetői, de a módszer teljesen megegyezik. Az ékszerüzletek tulajdonosai ezért szoros kapcoslatban vannak egymással és értesítik egymást, ha valahol hasonló trükkös lopás történik. Kőszegi Zoltán szerint bizonyos hogy nem helybéliek az elkövetők, általában az ország távolabbi részeiből érkeznek a nagyvárosokba a könnyű zsákmány reményében.

A Celliniben mindenestre ezután átrendezték a kirakatot, egyrészt, hogy ne lehessen könnyen benyúlni egyik ékszerért sem, másrészt a drágább aranyékszereket eleve elérhetetlen helyre, apulton túlra csoportosították át. 


Olvasóink írták

 • 11. adamasz1977 2009. szeptember 24. 09:28
  „Tabornok!

  Ha cigók ilyen lopásokhoz hülyék! csak arra van eszük , hogy két pofont lekeverjenek neked”
 • 10. metrooman 2009. március 02. 15:17
  „Azér kész röhej ÉKSZERÜZLETBEN semmi biztonsági őr????! Ha valahova kell biztonsági őrt állítani akkor ODA kell!!! Vagy biztos valami drágábbat kellet őrizni mi a ruhás boltban vagy a kávézóban biztos vannak drágább értékek ahová jobban kell a biztonsági őr....:S”
 • 9. onem 2009. február 26. 09:14
  „svájciak, esetleg svédek lehettek, azoknak annyira jellemző a bőr színük.....”
 • 8. Tabornok 2009. február 26. 09:04
  „Ez átverés! Ezek nem cigányok, vagy csak fehérnek látszanak?
  A rasszisták szabadságolták magukat? Lehet, hogy a fehérek is lopnak?”
 • 7. SchmeidlPéter 2009. február 26. 07:29
  „Jelenleg sokat ér az arany. Azonban sem az aranyat, sem a drágakövet nem lehet megenni, így aztán tök mindegy, mennyit ér. Én inkább termőföldbe fektetnék pénzt, enni mindig kell.”
 • 6. kutykurutty 2009. február 26. 00:03
  „Oda fent nagyobb pénzeket tesznek zsebre a zsidó kizsákmányolók. Oda is mehetne a kamera.”
 • 5. cherry 2009. február 25. 22:45
  „Gratulálok az eladó hölgynek! Szakmabeliként tudom, hogy nagyon résen kell lenni..ami ugye nem mindig egyszerű feladat.

  Pretty-nek üzenem: lehet nem is hordaná aki megveszi. Az arany ill. drágakő biztosabb befektetés, mint pl az értékpapirok : Az ARANY másfél éve kilónkénti ára volt 19 000 Euro, 5 hónapja 21 000 Euro..most a válság idején kb 25 000!! Euro. No comment...”
 • 4. k 2009. február 25. 22:44
  „Nem jött be.
  Egyébként : "helyre, apulton túlra " helyett : helyre, a pulton túlra”
 • 3. soproni 2009. február 25. 17:27
  „Egy ilyen drága ékszert biztonságosabb helyre is tehetnének!”
 • 2. PrettyWoman 2009. február 25. 16:12
  „Csak tudnám, kinek éri meg ennyi pénzt adni egy gyűrűért? Azért már majdnem lakást lehet venni. Nem lesz senki szebb attól, hogy ilyen gyűrű csillog az ujján, maximum felhívja a tolvajok, rablók figyelmét és ráfázhat.”
 • 1. TancsKaszabell 2009. február 25. 15:34
  „Tanúlságos!
  Rossz helyen van a kamera!!Ejnye,ejnye ,ért Ön ehhez a munkához?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válság: Nem csak nálunk áll az autóipar

Sorra dőlnek be az autógyártó cégek, amelyket próbálnak állami milliárdokból megmenteni. A Volvo is… Tovább olvasom