Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Tragikus szülés Győrben: az édesapa neveli az anya nélkül maradt ikreket

Csonka Balázs és Gergő három hónapos. Az ikrek édesanyja, Eszter nyáron, a szülést követően hunyt el. Gábor, az apa megfogadta: a tragédia nem árnyékolhatja be az életüket.


"Bár soha ne kellett volna megérnem, hogy a feleségem harminckettedik születésnapjára, ami éppen ma van, egy mécsest kell vennem a sírjára...

Itt van azonban a két gyönyörű gyermekünk, akik nem láthatnak mást az arcomon, csakis mosolyt. Értük, Eszterért, s mindazokért, akik segítettek és segítenek, ígérem, boldog gyermekkort biztosítok Balázsnak és Gergőnek" - mondta az apa, Gábor.


                                   Édesapjuk kezében Gergő és Balázs.

A Csonka családot a gyász pillanatában ismertük meg, a babák még kórházban voltak. Gábor, a családfő akkor intézte a legnehezebbet: felesége temetését.

A két gyermeket váró feleség tragikus halála előtt a győri család hétköznapi életet élt, de drámájuk – nem túlzás – megrázta a hazai közvéleményt.


                                                 Csonka Gergő

A kismama a győri kórházban hunyt el két héttel azt követően, hogy ikreit megszülte. Halálának okát még most is vizsgálják: a kórház súlyos megbetegedésről beszél, a család orvosi mulasztásról.

Nyáron az egyik kisbabát, Balázs meg kellett műteni sérvvel, de szerencsére ma már semmi baja a pici fiúnak.


                                                Csonka Balázs

"Az ismerősök mind azt kérdezték, te még el mered vinni ezek után a gyerekeket a kórházba?

Nekik is azt mondtam, amit most: el merem, mert olyan szakértelemmel és mondhatom, szeretettel bántak velük, ami miatt nincs okom máshová vinni őket. Igen, most is azt gondolom, hogy a feleségemnél hibáztak, de tudom, hogy az orvosok jó emberek.

Lehet, hogy a magyar egészségügy minden betegsége benne volt a mi történetünkben, de Eszter nem azért halt meg, mert az orvosok rosszak.

Nem marcangolhatom magam örökké, hogy mi lett volna, ha... Mert nincs ha. A legfontosabb most a gyerekek sorsa, akikért mindent megteszek én is, s az anyósom is, aki ideköltözött hozzánk, ő segít a kicsik mellett."

A napilapban megjelent írást itt olvashatják!

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. mobile 2009. október 08. 08:19
  „rivotril2mg ! Ha csak jó szerencsét kívántál, miért moderáltak? És akkor miről írnak a többiek? Én kérem elnézésedet, ha valamit félreértettem.”
 • 44. rivotril2mg 2009. október 07. 18:46
  „mobile ha nem olvastad a hozzászólásom akkor mi is szégyen? én csak jó szerencsét kívántam az embernek, ez szégyen? akkor elnézésed kérem”
 • 43. MTT 2009. október 07. 17:50
  „PrettyW: csináljunk együtt vállalkozást, lehet hogy sikeres lenne!!!”
 • 42. kukori1972 2009. október 07. 17:50
  „Sok sok erő és kitartás az apukának.Ilyen rivotrill félével meg nem kell foglalkozni <moderálva>”
 • 41. PrettyWoman 2009. október 07. 11:42
  „Föld! Valamit rosszul olvastál. Mi az hogy "ennyi rosszindulatú ember"?
  Itt szerintem csak egy volt, bár én nem láttam, hogy mit írt, mert kitörölték.
  Hiszen mindenki drukkol az apukának.
  MTT! Szívesen el is mennék kerítőnőnek, csak a mai internetes világban már nincs rá igény, mert a neten tudnak társat keresni az emberek. De ha ez nem lenne, azt hiszem megpróbálkoznék ezzel a foglalkozással. Én imádok embereket összehozni. Nincs annál jobb érzés, mint boldog arcokat látni magunk körül.
  Igen, talán valóban kicsit előreszaladtam a szekérrel, mert még friss a gyász. Talán az a baj, hogy én már a holnapra meg a holnaputánra gondolok. De hát minden szülő tudja, hogy a gyerekek irtó gyorsan nőnek. Hipp-hopp és már felnőttek. Csak azt vesszük észre, hogy elrohant az élet.”
 • 40. Truder 2009. október 07. 09:45
  „34. hozzászólás netuddkivagyok 2009.10.07. 07:07
  Szerintem nagyszerű ember vagy,és az írásodból azt olvasom ki,hogy a körülötted lévő emberek is ilyenek!Az isten áldja meg mindegyik segítődet!Biztos,hogy jó kezekben van a két szép gyermeked.Örömmel tölt el,hogy (a körülményekhez képest )tudsz mosolyogni,boldog lenni!A fiúknak elsősorban erre van szükségük!Sose veszítsd el a hited!!Minden jót kívánok!A rivoltilfélék véleménye nem számít..”
 • 39. mobile 2009. október 07. 09:32
  „Nem volt "szerencsém" a rivotril2mg-s hozzászóláshoz, a többiekét olvasva sejtem, mi lehetett benne. Szégyen, hogy ilyen emberek(?) is vannak.
  Minden elismerésem az Édesapáé és családjáé! Ilyen pozitívan gondolkodni a mai világban, azok után, amin keresztül ment; le a kalappal előtte! Gyönyörűek az apróságok!
  És igen is, egy gyerek (pláne kettő) képes arra, hogy erőt adjon, mosolyt csaljon az arcra, az életnek értelmet adjon!!!! Akinek van gyereke (és normális szülő), AZ tudja!
  Sok boldogságot Csonka család! :)”
 • 38. pisti83 2009. október 07. 08:56
  „Olyan aranyos kisbabák!”
 • 37. Föld 2009. október 07. 07:55
  „Minden elismerésem az Öné.Kitartást és sok erőt!
  Még most is könnybe lábad a szemem ahogy olvasom.
  Ennyi rosszindulatú ember,hihetetlen.Csak remélhetjük,hogy velük soha nem történik ilyen,bár akkor biztos nem írnának ide ilyen butaságokat.”
 • 36. MTT 2009. október 07. 07:15
  „A moderátornak csak annyit üzennék, mi lenne, ha a második ilyen "rivotril" agyament hozzászólás után törölné a felhasználót? Az ilyeneknek semmi keresni valójuk - nem csak ezen az oldalon- hanem a kommentelők közt!
  KÍVÁNOM AZ ÉDESAPÁNAK, HOGY SOHA NE VEGYEN TUDOMÁST A BUTA EMBEREKRŐL, MERT AKKOR NEM MARADNA ENERGIÁJA A MINDENNAPOKHOZ, GYERMEKEI TISZTESSÉGES FELNEVELÉSÉHEZ. TISZTA SZÍVVEL KÍVÁNOK HOZZÁJUK ERŐT, EGÉSZSÉGET!”
 • 35. MTT 2009. október 07. 07:08
  „25-nek, te elmehetnél kerítőnek, hova el nem szaladnak a gondolataid?! Nem lehet, hogy egyenlőre csak a ma és a holnap érdekli? Egy kicsit tapintatlan voltál! - De legalább nem rosszindulatú, mint páran.”
 • 34. netuddkivagyok 2009. október 07. 07:07
  „Köszönöm az összes jókívánságot, együttérzést. Amikor megkeresett Sudár Ágnes igazából azt sem tudtam miről fogunk beszélni, mivel korunkban a média beteg, szinte csak a rossz dolgokról szólnak a hírek, viszont velünk a tragédiát követően velünk rengeteg pozitív dolog történt.

  Sajnálom, hogy a cikkből néhány számomra fontos - személyes - dolog kimaradt belőle, ezért én most saját felelősségemre ezeket hozzáteszem.
  Köszönöm:
  Eszti néninek - az anyósomnak - hogy ilyen keményen küzd értünk.
  Katinak - a két srác gondozójának - hogy szinte családtagként végzi a munkáját. Emellett természetesen köszönöm a városnak - külön Borkai Zsolt polgármester Úrnak - hogy ezt lehetővé tette.
  Csabinak - a bátyámnak - hogy így vigyáz erre a két lurkóra.
  Szüleimnek a féltést és aggódást.
  Erika pótmamának - az esténkénti segítséget.
  Burkus családnak - azt hogy ilyenek. Soha ne változzanak meg.
  Rétalapon mindenkinek - a nehézségek ellenére is tudnak, akarnak segíteni.
  Rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek a segítséget és a segíteni akarást.
  Koraszülött osztálynak akik a legnehezebb napokban vigyáztak az ikrekre. Kívánom, hogy Dr. Hartmann Ágnes arcán a mosoly később is ugyanúgy segítsen másoknak is ahogy nekünk segített. A nővérek odaadását és szeretetét.
  Gyermeksebészeti osztálynak - Dr. Garab Endre főorvos úrnak - az emberi hozzáállást.
  Ismeretleneknek azt, hogy visszaadták a hitemet, mely szerint élnek még egészséges lelkületű emberek körülöttünk. Sajnálom hogy nem ismerem őket személyesen, szeretnék velük személyesen is megismerkedni.

  Korábban büszke voltam arra, hogy önállóan meg tudtuk oldani Eszterrel a problémákat. Most arra vagyok büszke, hogy megismerhettük ezeket az embereket, és az Ő nevében is szeretnék még egyszer köszönetet mondani mindenkinek. Akiket ismert azokat szerette, akiket nem azokat szerette volna. Tudom.

  rivotril2mg: remélem egyszer te is felnősz. Azt még neked sem kívánom, hogy éld át egy napomat.”
 • 33. Csabazs 2009. október 07. 06:30
  „Sok-sok erőt az Apukának és a Nagymamának!
  Boldogságot és egészséget a piciknek!”
 • 32. Csabazs 2009. október 07. 06:28
  „rivotril2mg!
  <moderálva sértő>
  Olvasd el a cikket ,s talán felfogod a dolgok lényegét!
  Mármint azt, hogy ha belül pokolian is fáj, a gyerekek miatt mosolyogni kell,hisz a szomorúság a gyermekeknél is szorongást szomorúságot vált ki!”
 • 31. rivotril2mg 2009. október 06. 23:38
  „moderálva”
 • 30. lelkiismeret 2009. október 06. 22:36
  „A JóIsten adott erőt a családfőnek,hogy emelt fővel csinálja végig ami rávár. Kívánom neki,hogy sikeres és boldog élete legyen. Biztos,hogy jó példakép lesz a kicsiknek erkölcsből, hitből ,megbocsátásból. Mi is nevelünk két gyereket ketten, így is nehéz!
  Sok szerencsét!
  Graatulálok sok sok szeretettel!”
 • 29. Cancer 2009. október 06. 21:11
  „Le a kalappal Ön elott, Csonka úr! Kitartast, erot, jo egeszseget es nagyon boldog eletet(mar amennyire ez lehetseges) kivanok!”
 • 28. hubble 2009. október 06. 19:18
  „Minden megbecsülésem és tiszteletem az ilyen EMBEREKÉ!!!”
 • 27. Sophia 2009. október 06. 18:46
  „...bár minden ember ilyen lenne mint ez az apuka!Gratulálok neki a racionális és haragtól mentes gondolkodásáért!Sok-sok erőt kívánok neki a gyönyörű fiúcskák felneveléséhez!”
 • 26. SnakeS 2009. október 06. 17:50
  „A picik nagyon édesek, az apukának kitartást kívánok és sok örömöt a csöppségek felnevelésében.”
45 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pávakörösök: ének és emlékezet

Rábapatona - A régióból tucatnyi együttes és hat szólista részvételével második alkalommal… Tovább olvasom