Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Törtek-zúztak, vasutast vertek a részeg fiatalok - fotók, videó

Rongálás és súlyos testi sértés kísérlete miatt indítottak eljárást két, 18. évét épp betöltő fővárosi fiatal ellen a győri rendőrök.


A barátja védte meg a nagyszentjánosi állomás szolgálatos forgalomirányítóját, amikor egy fiatal fiú és barátnője rátámadtak szerdán. Ellenük rongálás és súlyos testi sértés kísérlete miatt indítottak eljárást a Győri Rendőrkapitányság.
A négy fős, 18. életévüket épp hogy betöltő budapesti társaság, két lány és két fiú Bécsből vonattal utaztak hazafelé. De mert már ott is gond volt velük ittasságuk miatt, a kalauzok leszállították őket a nagyszetjánosi állomáson.A társaság először az autópálya felé indult, hogy stoppal utazzanak tovább. Ez feltehetően nem jött be nekik, ezért visszamentek a vasútállomásra. Ott az egyik srác „bekattant" s nekitámadt az utas esőbeállónak, elkezdte szétverni, szétrugdalni. A szolgálattevő megpróbálta a dühöngőt lecsillapítani, de ahelyett, hogy az visszafogta magát, rátámadt a vasutasra, ütni rúgni kezdte. A fiú barátnője is bekapcsolódott a támadásba, karmolta ütötte a férfit. A másik két fiatal távolról nézte őket.A forgalomirányító segítségére barátja, Kránicz János sietett, aki leszedte róla a bántalmazókat és hívta a rendőrséget. Ők előállították a két alig felnőttet, s megindították ellenük az eljárást. Miután felmerült a drogfogyasztás gyanúja is, vizeletmintát vettek tőlük, amit a szakértői intézetbe továbbítottak.Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. boy2000 2010. október 04. 21:52
  „Az okozott kár teljes összegét+ráfordított munka díj stb. teljes 100% -os anyagi megtérítést!! Illetve a sértet úrnak anyagi kártérítést!Majd bilincsben végig vinni őket szégyenszemre a falún!Közben trágyával dobálni őket!Majd 5-év letöltendő börtön büntetést nekik!!!!!( Boy Győr)”
 • 37. Feary 2010. október 02. 18:35
  „Nos én itt lakok innen járok be györbe szinte minden nap, ígyis elég "Szerény" volt a vasútállomás felszereltsége de ezek a barbárok mindent szétvertek... amit még nemutattak h egy vas Hangosbemondó oszlopot is elhajlítottak. amúgy az alkalmazottat rohammentő vitte el... személyesen ismerem is. valami kemény drogon voltak az biztos.”
 • 36. Losba 2010. október 02. 13:35
  „34.
  igazad van, képet kitenni, ez lenne a minimum.+5 év sitt,+ élete végéig minden bevételéből-fizetéséből- 10 %-ot automatikusan utalni a megtámadott embernek. Akkor minden hó közepén legalább eszükbe jutna milyen kemény legények....”
 • 35. oPTiKa 2010. október 02. 12:26
  „Ezt a mondatot átszerkeszteném a szerző helyében: "Négy részeg budapesti fiatalt Nagyszentjánosnál leszállítottak egy nemzetközi vonatról, aztán az állomáson törni-zúzni kezdtek."”
 • 34. Vita-Max 2010. október 02. 10:13
  „Én kitenném a fényképeiket,hogy látható legyen mindenki,számára a kis"népművészeti agyagedények"!!!!”
 • 33. Mankapunka 2010. október 02. 00:13
  „A 2. képen lévő alumínium darabnál kellett volna a hőzöngő gyerek torkát elhúzni a rendőröknek,aztán a jegyzőkönyvbe beleírni,hogy ellenállt.

  Igen is,iylenkor kellene a rendőri brutalitás,amikor látszik,hogy valaki leverte a pofonlécet.

  Budapesti 18 éves gyerekek agyi szintje kb. egy 14 éves pályaválasztó szintjén van.”
 • 32. Esztesz 2010. október 01. 22:56
  „Két jó nagy atyai nevelő pofon kellett volna mindnek! Én 19 évesen mondom ezt. Én apámtól megtanultam hogy hogyan kell viselkedni. Nem is beszélek meg viselkedek úgy mint ezek a barmok. Nevelés kérdése az egész.”
 • 31. Magyarka1 2010. október 01. 16:36
  „Érdemes megnézni:

  http://docler.hu/video/129357”
 • 30. appapa 2010. október 01. 15:32
  „Amennyiben a vonaton szolgálatot teljesítő jegyvizsgáló nem olyan állomáson teszi le a fiatalokat ahol nincs rendőrség, akkor most nem írnánk erről. A jegyvizsgálók, a mozdonyvezetők el vannak látva szolgálati mobil telefonnal. A jegyvizsgáló akár Ács, de legkésőbb Komárom állomást értesítve kérhetet volna hatósági intézkedést.
  A fiatalok pár pohár ital hatására nagyon erőssé válnak. Megjegyzem a felnőttek is, és a fiataloknak a felnőttek a példaképeik.
  Az alapozással van baj: szülői ház, oktatási intézmények!”
 • 29. Rézangyal 2010. október 01. 14:23
  „Azért egy hivatalos személyt megvédeni részeg, belött huligánoktól, puszta kézzel, nem lehet gond.
  Söt, hiányolom a képét a cikkböl... ö egyértelmüen hös a mindennapi fogalmaink szerint.
  Mi lett volna, ha nincs ott aki segítsen? Mi lett volna a többi beérkezö vonatokkal? A Budapest-Bécs fövonalról beszélünk...
  Amúgy hallomásom szerint nem voltak cigányok.”
 • 28. watix 2010. október 01. 14:21
  „Megviselte őket, hogy elkülönítve kellet tanulniuk a Kossuth iskolába.

  Remélem, bezárják őket 5 évre, mint a majmokat!!!!”
 • 27. véleményalkotó 2010. október 01. 13:55
  „24. hozzászóláshoz:
  Az az elszomorító, hogy elképzelhető miszerint az utolsó mondatában a szín igazat írja le. Saját tapasztalatból mondom ezt. Mi egyszer megvédtünk egy mások által bántalmazott illetőt. Utána hónapokig a rendőrségre jártunk. Mi lettünk a garázdák. Aki kezdte a verekedést azt meg mélyen tisztelt törvényeink szerint eljáró illetékesek csak épphogy meg nem dicsérték. Egy biztos: Mi többet senkinek nem fogunk segíteni. De nagyon reméljük, hogy nekünk sem lesz rá szükségünk.
  Röhejesek a törvényeink e téren.
  Gondoljunk azokra a rendőrökre, akiket a mai napig az október 23-i "eljárásaik" miatt húzkodnak, közben senki nem beszél arról, hogy pl. mit szólt az egészhez az az illető, akinek a kis Polskiját gyújtották fel az úgynevezett "tüntetők" sállakkal eltakart arccal. (TV-ben láttuk), meg szétverték a fél TV-székszáhat. Szerintem ők voltak a garázdák, nem a rendőrők akik a dolgukat tették. Sokan most hőzöngenek egy-egy híradóban bevágott képkocka miatt, amelyen rendőrők vernek gumibottal embereket, de még egyetlen híradóbabn sem láttuk a rugdosás, vagy gumibottal való verést megelőző képsorokat. Lehet, hogy megérdemelték? Nem tudhatom, de feltételezem, hogy igen.
  Na ezért lesz jó, ha Kránitz Úr mindenre felkészül. Mert még a végén Ő lesz a garázda. Kész röhej!!! Nem???”
 • 26. Csetneky 2010. október 01. 13:11
  „Cigánybűnözés és drogfogyasztás. Jellemző. Ha meg a vasutas jól megsuhintja valamelyik véglényt egy hangmérnök kalapáccsal, akkor meg ő megy a sittre, mi?”
 • 25. miracle. 2010. október 01. 12:36
  „lehetne frissíteni a hírt Kisalföld:
  "Frissítés (okt. 1. 11:22): talán mondanunk sem kell: bejött a papírforma, cigányok az elkövetők, amit a jegyzőkönyv is nevesít.
  A vasutas dolgozók beszámolója szerint a cigánybanda tele volt Bécsben lopott cuccokkal, cipőkkel. A szolgálattevő vasutast igen keményen lenyomták.
  A vasutas barátja annak a segítségére sietett: Kránitz János, az Audi üzemi tanácsának tagja.
  Kőkeményen lepofozta a legerősebb gyereket, és addig ott tartotta, amíg meg nem érkeztek a rendőrök, akik aztán korrektül begyűjtötték a többi hármat. "”
 • 24. kolombela 2010. október 01. 12:22
  „Most nézzünk egy "normális" cikket az esetről, ami egy kicsit más mint ez itt:
  "Törtek-zúztak, vasutast vertek - igen, a cigányok

  Az alábbi hír elkövetőinek származásáról még nincs pontos információnk, így csak feltételesen hozzuk a Cigánybűnözés-rovatban, mivel az elkövetés módja, körülményei tipikusan cigányosak. Bármilyen szemtanúi beszámolót megköszönünk.
  Törtek-zúztak, vasutast vertek fiatalok
  Győr - Rongálás és súlyos testi sértés kísérlete miatt indítottak eljárást két, 18. évét épp betöltő fővárosi fiatal ellen a győri rendőrök - tájékoztatta a megyei főkapitányság sajtóügyeletese csütörtökön az MTI-t.

  Kálmán Gabriella közlése szerint a két fiúból és két lányból álló csapat már a Bécs-Budapest nemzetközi vonaton erősen ittas volt, és tovább nyakalt, ezért az ellenőr Nagyszentjánosnál leszállította őket.

  Az állomáson az egyik fiú előbb a vasúti esőbeállót kezdte összetörni, annak több tábláját szétzúzva, majd a lecsendesítésére induló vasutast arcon ütötte, s amikor az a földre zuhant, többször belerúgott. Ezt követően az egyik lány rácsimpaszkodott a vasutasra, karmolta, ütötte őt. A védtelenné vált férfit egyik kollégája szabadította ki a fiatalok közül.
  (MTI)"
  Most jöjjön a frissítése a cikknek:
  "Frissítés (okt. 1. 11:22): talán mondanunk sem kell: bejött a papírforma, cigányok az elkövetők, amit a jegyzőkönyv is nevesít. A vasutas dolgozók beszámolója szerint a cigánybanda tele volt Bécsben lopott cuccokkal, cipőkkel. A szolgálattevő vasutast igen keményen lenyomták. A vasutas barátja annak a segítségére sietett: Kránitz János, az Audi üzemi tanácsának tagja. Kőkeményen lepofozta a legerősebb gyereket, és addig ott tartotta, amíg meg nem érkeztek a rendőrök, akik aztán korrektül begyűjtötték a többi hármat."
  Csak nehogy Kránitz úr börtönbe kerüljön rasszizmus jogcímen. Könnyen előfordulhat.”
 • 23. kamillas 2010. október 01. 12:06
  „Pedig cigánybűnözés nincs is!”
 • 22. Hozzászóló 2010. október 01. 10:16
  „pestiek...”
 • 21. picinke 2010. október 01. 10:06
  „Bocsánat lemaradt egy betű: ...mind ilyenek vagyunk.”
 • 20. picinke 2010. október 01. 10:05
  „Nem vagyok mai fiatal (sajnos) , ennek ellenére kérem ne általánosítsanak. Az én tapasztalatom azt mutatja, hogy szerencsére nagyon sok becsületes, normális és jól nevelt fiatal él ebben az országban. A mi időnkben is voltak jó és rossz gyerekek, most is vannak. A mai közép-és idősebb korosztály közül is kerülnek ki elvetemült emberek, a fiatalok még sem azt mondják, hogy min ilyenek vagyunk. Mi se tegyük ezt.”
 • 19. Rocky01 2010. október 01. 08:51
  „fegyvert a vasutasoknak!!!
  anarchia :)”
38 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táji értékei őrzéséért díjat kapott Mosonmagyaróvár és Kunsziget

Értékgazdag települési címet nyert Mosonmagyaróvár, Kunsziget is díjat kapott. Tovább olvasom