Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Tompítják a targoncák hangját - áOlvasói kérdés

Már hosszú ideje szenvedünk az ikrényi marhatelep targoncáinak sípoló hangjától, ez keseríti meg életünket, mert a hét minden napján hajnali öt órakor felhangzik a messzire hallatszó zaj. Ha szólunk a polgármesternek, akkor rövidebb ideig nem halljuk a sípolást, de aztán újrakezdődik. Végleges megoldást szeretnénk! Lehetséges ez? Ha kötelező a targoncáknak sípolniuk, akkor kérjük, hogy kezdjék később, reggel hétkor a rakodást.Németh Tamás ikrényi polgármester az olvasók nyugalma érdekében megkereste a marhatelepet működtető cég vezetőjét, aki megígérte, hogy többféle technikai eljárást kipróbálva igyekeznek tompítani a targoncák sípoló hangját. Azt nem engedik meg az előírások, hogy teljesen kikapcsolják a jelzőhangot és azt sem tudják vállalni, hogy a hajnali órákban nem rakodnak.

A faluvezető szerint hosszú távú, végleges megoldást az hozhat, ha a lakóházak és a telep közé erdősávot telepítenek. Ez szerepel is az önkormányzat terveiben, de idén biztosan nem jut erre pénz.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2011. szeptember 21. 14:24
    „Miért nem mindjárt egy hegyet kell odatelepíteni?
    Azért sípolnak, hogy a 2 méterrel mögötte bóklászó Józsi félreugorjon, ez rendbe is van. De miért gondolja bárki is, hogy 100 méterről is félre akar ugrani valaki?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar siker a lengyel gyakorlaton

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Petróczi Tímea őrnagy tájékoztatása szerint a… Tovább olvasom