Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Több sportcsatornára vágyunk - így tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbb szolgáltatót

Olvasóink telekommunikációs szerződésekkel kapcsolatos fogyasztóvédelmi kérdéseit gyűjtöttük össze és a Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda válaszaival együtt jelentetjük meg ezeket. A történetek tanulságosak, a tanácsok hasznosak. (1. rész)

Sajnos egy olyan kábeltévés szolgáltató sincs, amelyik az összes sportcsatorna adását biztosítaná számomra. „Tányéros", műholdas tévére pedig nem akarok váltani, mert a kábeltévés szerződéssel együtt van az internet-előfizetésem. Miért nem lehet megoldani, hogy drágább adókat is bevegyenek a kínálatukba azok számára, akik ezt igénylik? Miért nem ajánlanak többféle csomagot, ha ezt kérem? Akár többet is fizetnék érte.

Sokáig előfizetői voltunk egy kábeltévés szolgáltató alapcsomagjának. Nemrég családi csomagra váltottunk, remélve, az kielégíti igényeinket. Ez részben megtörtént, de egyetlen komolyzenei csatornánk sincs, csak hat könnyűzenét sugárzó adó. Miért csak egyes rétegek igényeit veszik figyelembe? A családi csomag neve azt sugallja, hogy fiatal, idős, könnyű- és komolyabb műfajt kedvelő is megtalálja benne az igényének megfelelőt. Csak a harmadik legdrágább csomagban van komolyzenei adó. Mikor érkezünk el már oda, hogy magam választhatom ki az adókat?

Az egyes műsorszolgáltatók – a vonatkozó jogszabályi rendelkezések keretei között – maguk jogosultak meghatározni, milyen szolgáltatást biztosítanak az előfizetőknek a megkötött előfizetői szerződés alapján. Azt is meghatározhatják, egyes termékcsomagjaikban milyen csatornák szerepelnek. Jó tudni azonban, hogy a csatornák összetételének módosítása okán az előfizetői szerződést felmondhatja a fogyasztó a törvényben meghatározott feltételek szerint.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által üzemeltetett „Tantusz" szolgáltatás (http://www.tantusz.nmhh.hu/tantusz/) pedig segít az előfizetőknek abban, hogy a lakóhelyükön elérhető szolgáltatók közül a számukra legmegfelelőbbet tudják kiválasztani.
Szakemberek adnak tanácsot

A Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda szakemberei Győrben a Bajcsy-Zsilinszky út 44. szám alatt, a 202-es helyiségben várják az ügyfeleket hétfőn és csütörtökön 12 és 16, kedden és pénteken 9 és 13 óra között (gyor@versenyugyi-tanacsadoiroda.hu, 30/891-6625).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

"Mi a pálya?" - műszaki pályaválasztó fesztivált tartottak Győrben

Az eseményen csaknem 1500 diák vett részt. Tovább olvasom