Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Több győri utca úszott a heves zivatarok után, a szennyvíz is okozott gondot - fotók, videó

Több győri utca úszott a heves zivatarok után, a szennyvíz is okozott gondot - fotók, videó
A Pannónia utcában a szennyvíz a garázsokban, udvarokon és pincékben landolt. A Pannon-Víz átvizsgálja a szennyvízelvezető hálózatot itt.
Szombat, 7.47

"Megszokott jelenség Győr utcáin, hogy a nagyobb esőzések alkalmával a szennyvízcsatornák a felszínre ürítik tartalmukat. Győrszabadhegy sem kivétel, a Pannónia utcában ugyanakkor extra jelenségként tartjuk számon, hogy az utcán megutaztatott szennyvíz végül garázsainkban, udvarainkon, majd legvégül pincéinkben ‘landol’.

A jelenséget sajnos az váltja ki, hogy a garázssoron felgyülemlett vizet képtelen elvezetni a direkt erre a célra épített aknarendszer, ugyanis annak kifolyója az adyvárosi tó vízszintje alatt van… Ilyetén tehát minden egyes nagyobb eső után alkalmi szennyvíztározóvá válik a Pannónia utca közepe. Jó lenne, ha erre valós megoldás születne" - írta Olvasónk. A Pannónia utcában tapasztalt nehézségekről megkérdeztük a Pannon-Víz munkatársait.

A Pannon-Víz átvizsgálja a szennyvízelvezető hálózatot

"A csapadékvíz elvezető rendszerrel van gond a Pannónia utcában, melyet az Útkezelő Szervezet üzemeltet. A szabadhegyi városrészben külön csőhálózat gyűjti a szennyvizet és egy másik a csapadékvizet (elválasztott rendszer). Ha a csapadékvíz elvezető rendszer túlterheltté válik, a visszatorlódott csapadékvíz kimossa a szennyvíz csatornák tartalmát is. Az utóbbi 2-3 zápornál már előfordult hasonló eset, a gondot jeleztük a rendszer üzemeltetőjének.

A szennyvíz elöntések helyét lemosattuk és fertőtlenítettük az elöntött közterületeket, most is ezt fogjuk tenni. A kivizsgálásban együttműködünk az Útkezelő Szervezet szakembereivel, hiszen nem okozói, hanem elszenvedői vagyunk az elöntéseknek. Az elkövetkezendő napokban a térségben átvizsgáljuk az általunk üzemeltetett szennyvízelvezető hálózatot" - közölte kérdésünkre Tóth László, a Pannon-Víz diszpécser-szolgálatának vezetője.   
 

Gyárváros

"A csapadékvízelvezetés megoldatlansága miatti lefolyódugulások következményei láthatók a Gyárvárosban készült fotókon. Kell 1,5- 2 óra és emberi beavatkozás a felgyülemlett víz lefolyásához" - írta másik Tudósítónk.
 
Úsztak a gyárvárosi utcák a heves zivatarok után - fotók: Tudósító

20.15 - Sok munkát adnak a heves zivatarok a tűzoltóknak Győr környékén 

A felgyülemlő esővíz és a kidőlt fák okozzák a legtöbb gondot az ország nyugati része felett elvonuló zivatarok és az azokat kísérő széllökések nyomán. Győrben, egy Madách utcai társasház udvarán egy fa ágai lehasadtak, akadályozták a közlekedést.
 
A vihar áldozata lett az Olvasói fotón látható fa.
A vihar áldozata lett az Olvasói fotón látható fa.


Pincéket öntött el az esővíz 

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be. A Toldi utcában egy tíz méter magas akácfa tövestől kifordult, villanyvezetékre és egy bódéra dőlt, az egységek megkezdték a fa eltávolítását. A Mester utcában és a Stadion utcában azért kérték a tűzoltók segítségét, mert pincéket öntött el az esővíz. A Jereváni úton faágak szakadtak le, és az úttestre, valamint a járdára estek. Győrszemerén, az Erdősor utcában a lezúduló esővíz lakóházba folyt be, a helyi önkéntes tűzoltók kiszivattyúzták a vizet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri roncsautóban néha hajléktalanok is alszanak - fotók

A győri roncsautóban néha hajléktalanok is alszanak - fotók
Ez az autó közel egy éve áll Gyárváros Autóklub melletti parkolóban elhagyatva - kezdte Olvasónk. Tovább olvasom