Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Tízmilliókkal több kátyúzásra Győrben

Hatezer négyzetméter kátyú javításával fut neki az idei télnek a Győri Útkezelő Szervezet.
– Kisbácsán, a Kultúrház utcában, az óvoda és az orvosi rendelő sarkánál legalább húsz darab kátyú van a kicsitől az életveszélyesen nagyig. Szinte lehetetlen kikerülni is, mert az út teljes szélességében vannak. Én már alig merek arra menni – panaszolta egyik ott élő olvasónk. A helyzet valóban elszomorító, mi is megnéztük. A jó hír, hogy a szakasz rajta van a listán, még a hideg beállta előtt kijavíttatja a Győri Útkezelő Szervezet.

– A napokban végeztünk a felméréssel. Győr 370 kilométer városi fenntartású útjainak fő- és gyűjtőhálózatán s nagy forgalmú mellékszakaszain hatezer négyzetméter olyan hibát találtunk, ami balesetveszélyes, vagy a hidegben várhatóan azzá válik – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter, a szervezet szóvivője.

A telet megelőző kátyúzás – amit most még melegaszfalttal lehet elvégezni – hamarosan elkezdődik. December végéig tart és várhatóan 95 millió forintba kerül. Tavaly 67,5 milliót kellett költeni – jóval kevesebb – 4500 négyzetméter hiba eltüntetésére.

– Az összeírásnak kifejezetten használt az eső, mert az átázott burkolaton gyorsabb ütemben jelentkeznek a hibák. A legrosszabb helyzet változatlanul ugyanabban a három városrészben tapasztalható: Győrszentivánon, Szabadhegyen és Újvárosban – mondta a szóvivő.

A Kisalföld megtudta: a kátyúzási technológiára vonatkozó szabályokat – idetartozik a bedolgozási hőmérséklet, a tisztítás, a törmelék kezelése – a kivitelezőnek be kell tartania. Ha a munkát nem az előírások szerint végzi, vagy nem megfelelő a végeredmény, esetleg idő előtt újra tönkremegy a burkolat, visszarendelik. Az útkezelők szakemberei folyamatosan felügyelik a rájuk bízott útszakaszokat és jelzik, ha problémát látnak.

– Előfordult már, hogy egy-egy javítást ki kellett „javítani". Mégis gyakoribb az, amikor a tömés mellett foszlik tovább a burkolat, vagy olyan rossz állapotú úton kellett elhárítani a balesetveszélyt, amelyen egyszerűen nem is lehet elvárni a tartósságot – tette hozzá a szakember.

Olvasóink írták

  • 1. Hedon 2013. november 16. 13:07
    „Szigetben a Radnóti utca kb. 3 hete készült új aszfaltozását tegnap már bontották (felmarták) is.
    Furcsállom is, hogy nincs róla cikk, vagy tudósító jelenti. Végre nem veszünk át mindenféle silány munkát.
    Talán a kivitelező is tanul belőle főleg egy olyan szakaszon ahol a fejlesztés már
    a 2017-es Ifjusági olimpia része.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűjtést szerveznek a győri árva kutyák és macskák javára a Plázában

A Győri Állatmenhely munkatársai elsősorban állateledeleket, konzerveket és tisztítószereket várnak… Tovább olvasom