Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Tízmilliárd Győr vasútjára

Győr - A napokban befejeződött a győri vasútállomás korszerűsítését célzó beruházás – tájékoztatott sajtóközleményben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Ennek részeként új, elektronikus biztosítóberendezés és vonatbefolyásoló berendezés épült.
Négy kilométeren átépültek az átmenő vágányok a győr-gyárvárosi megállóhely, a győri elő- és rendező pályaudvar, valamint a győri személypályaudvar területén.

Az átépített vágányokon 160 kilométer/óra az engedélyezett pályasebesség, kivéve a személypályaudvart, ahol 100 kilométer/óra. Győr-Gyárváros megállóhelyen a szabadhegyi vágány mellett új peron létesült műkő burkolattal, míg a győri személypályaudvaron az 1. számú vágány melletti félperon, a 2–3. és a 4–5. vágányok közötti szigetperonok műkő burkolatot kaptak. Átépült továbbá a villamos felső- vezeték és a távközlő hálózat.

A beruházásnak sajnos nem volt része a vasútállomás épületének rekonstrukciója, de a peronok azért megújultak. Fotó: Bertleff András
A beruházásnak sajnos nem volt része a vasútállomás épületének rekonstrukciója, de a peronok azért megújultak. Fotó: Bertleff András

A két szerződés alapján megvalósult fejlesztés költsége nettó 10 milliárd forint, amelyhez felerészben járult hozzá az Európai Unió.
A beruházás kivitelezője a Mávépcell Kft. és a Thales GmbH alkotta konzorcium volt.

Olvasóink írták

 • 10. kalanyos 2008. december 29. 11:53
  „Upho;Kocsog az anyad,aki ilyen prosztot szart a vilagra.”
 • 9. Goldmund 2008. december 27. 23:12
  „AZ épülettel is kéne valamit kezdeni, mert rémesen néz ki. Szerintem sokkal fontosabb lett volna, mint a díszburkolat a peronokra.”
 • 8. SC24 2008. december 27. 12:51
  „Ahogy a hozzászólásokat elnézem remélem jővőre nem lesz felújitva semmi.A szrájkról pedig annyit hogy én azokért aggódom akik nem tudtak vagy nem fognak tudni emiatt munkába vagy iskolába menni.Mivel most állítólag nem sztrajkolnak az ünnepek alatt én úgy tudom.”
 • 7. Nanu 2008. december 27. 08:58
  „A vécét is meg lehetne csinálni, mert hányadék az egész.. de nekem mindegy , szívesen hugyozok a járdára is győrben..”
 • 6. Rbar 2008. december 26. 21:29
  „Ezt a levelet küldeném ki minden sztrájkolónak:

  Tisztelt Vasutas Dolgozo!

  Társaságunk megvizsgálta az ön által benyújtott igényeket, és ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy követeléseit jogosnak találtuk. Ezek alapján ön a következő juttatásban és béremelésben részesül:
  - Egyszeri 250.000 Ft rendkívüli juttatás a MÁV Cargo Zrt. eladásával
  kapcsolatosan
  - 15% béremelés 2008. január 1-éig visszamenőleg

  Egyúttal szeretnénk arról is tájékoztatni, hogy társaságunknál az Állami Számvevőszék mai árfolyamon számolva 1993 és 2006 között 2000 milliárd forint tőkeveszteséget állapított meg. Mivel ön társaságunk régi és megbecsült dolgozója, így ebben az időszakban már nálunk dolgozott. Ezért szeretnénk, ha ebből a veszteségből is olyan mértékben részesülhetne, mint a MÁV Cargo Zrt. eladásából. Az ön által felállított arányossági mutatók figyelembe vételével szeretnénk tájékoztatni, hogy önnek ebből adódóan a következő fizetési kötelezettsége keletkezett:
  - Egyszeri 5.000.000 Ft befizetési kötelezettség a MÁV csoport felhalmozott tőkevesztesége után

  Új egyenlege ennek megfelelően 4.750.000 Ft tartozást mutat, amit kérünk a mellékelt készpénzátutalási megbízás segítségével 2008. március 1-éig kiegyenlíteni. Társaságunk a várható igényeknek megfelelően részletfizetési konstrukciót dolgozott ki ön számára, melynek során a fizetéséből havi 50.000 Ft-ot levonva, a tartozás kamatmentesen törleszthető a következő 100 hónapban. Kérjük, hogy amennyiben ezzel élni kíván, azt postafordultával
  jelezze.

  További jó munkát kívánunk!

  A MÁV csoport tagjai nevében:
  Kis Piroska
  Pénzügyi Csoportvezető

  Ui.: 2008 év végén az éves eredmények figyelembevételével ismételt egyenlegközlőt továbbítunk önnek.”
 • 5. crazyengel 2008. december 26. 16:52
  „es a kedves utasok a vaganyok mellett hoban, fagyban varakozhatnak. legalabb valami szelfogo helyenkent elferne.....”
 • 4. Edi75 2008. december 26. 10:44
  „Az épületek szánalmasak, azokat is fel kéne újítani.”
 • 3. jockey 2008. december 25. 22:01
  „Mi a fenének a vasútra az adófizetők pénzéből akár egyetlen petákot is áldozni? A teherfuvarozás állítólag úgyis nyereséges, akkor termelje ki magának. A személyfuvarozástra pedig NEM szabad pénzt adni, úgyis elsztrájkolják!
  Persze, az is megérne egy misét, miért van Magyaroroszágon minden máshogyan, mint normális országokban. Mert tény, hogy normális - nem szocialista vezetésű - országokban úgy működik a dolog, hogy a nyereséges teherszállítás hasznából finanszírozzák a veszteséges személyszállítást, és az egészet még az állam is támogatja, mert így környezetbarát.
  Mindezektől függetlenül, a sztrájkolóknak kis kutya fülét, nem milliárdokat támogatásra! Azért fizessünk, hogy a Gaskó elsztrájkolja? Ez ugyanakkora oktondiság, mint a Gyurcsány kormánynak adót fizetni! Egyszerűen felesleges. Sajnos.”
 • 2. upho 2008. december 25. 09:25
  „mar csak dolgozni kell mavos kocsogok”
 • 1. Irwine 2008. december 24. 19:27
  „Én csak azt nem értem, hogy a 6-7. vágány miért maradt ki? Egyébként nagyon pozitív hír, hogy fejlesztések történtek, de mint tudjuk még mindig nagyon sok tennivaló lenne...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A térkép és az összhang

Győr - Egy élet szakmai tapasztalatait nehéz egy előadásba sűríteni, Bolla Gyula, a megyei… Tovább olvasom