Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Tizenöt év alatt iskolaközponttá vált az Apor

Győr - A győri Apor Vilmos Katolikus Oktatási Központot tizenöt évvel ezelőtt szentelték fel. A jubileumon Pápai Lajos megyés püspök mutatott be ünnepi szentmisét.
A mártírhalált halt Boldog Apor Vilmos győri püspökről elnevezett katolikus iskolaközpontot 1993. november 13-án szentelték fel Győrben. Az épületegyüttes azóta folyamatosan bővült, a 15 éves jubileumra a 600 tanulós intézmény 1200 növendékes központtá fejlődött, köszönhetően Benkovich Ferenc kanonoknak és az általa irányított alapítványnak.
A vasárnapi ünnepi szentmisén Pápai Lajos megyés püspök hangsúlyozta az intézmény fontosságát, méltatta az abban folyó oktatást és hitre nevelést. Megemlékezett Apor Vilmosról, akit 11 évvel ezelőtt II. János Pál pápa iktatott a vértanú boldogok sorába. „Példája legyen erőforrás mindenki számára" – mondta többek között Pápai Lajos.

A jubileumi szentmisén Pápai Lajos megyés püspök hangsúlyozta, fontos a hit oktatása, a hitben való fejlődés. Fotó: T. Gy.
A jubileumi szentmisén Pápai Lajos megyés püspök hangsúlyozta, fontos a hit oktatása, a hitben való fejlődés. Fotó: T. Gy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már büntetik a bicikliseket

Győr - Eddig zömében figyelmeztették a szabálytalanul közlekedő gyalogosokat és kerékpárosokat a… Tovább olvasom