Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Tíz újabb autóbusz a győrieknek

Győr - Tíz új, modern, alacsony padlójú autóbusszal gyarapodott a győri tömegközlekedés. A járműveket pénteken a városháza előtt ünnepélyesen adták át.
A Kisalföld Volán gazdasági nehézségei ellenére is lokálpatrióta módon törekszik a megyeszékhely tömegközlekedésének javítására, ezért köszönet jár – mondta egyebek között Borkai Zsolt polgármester tegnap a városháza előtti ünnepségen, amelyen jelképesen átvette az üzembe állított tíz új, alacsony padlójú járművet, amelyek értéke nettó 400 millió forint.

Jelképes is, hogy ez az esemény éppen a tömegközlekedés napján történik, emlékeztetett rá a Kisalföld Volán vezérigazgatója, Pócza Mihály, hiszen egyúttal arra is felhívja a figyelmet, hogy például a megrendelésekben egyre nagyobb szerepet kell vállalnia az államnak és az önkormányzatoknak is. Uniós előírás, hogy 2010-ig a városi tömegközlekedésben már ilyen, alacsony padlójú járműveket lehet üzemeltetni.

A Credo-buszok gyártója, a győri Kravtex Kft. vezetője és tulajdonosa, Krankovits István azt említette, hogy a Kisalföld Volánnal már 14 éve hatékonyan együttműködnek, előbb a buszfelújításokban, most pedig a gyártásban is.

Győr ma már jóformán az egyedüli magyar város, ahol autóbuszt gyártanak, s tömegközlekedésében csak magyar járművet használnak.
A Kravtex a gyártáshoz számos megyei cégnek ad munkát.
A Credo-buszok már ismertek és kedveltek Győrött, az újabb tipusok tovább korszerűsödtek külső és belső esztétikai megjelenésben, utaskomfortban, egyebek között felszereltek Autocom gyártmányú utastájékoztató rendszerrel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tömegközlekedés múltja, jelene és jövője(?)

Győr - Gsem az autósok visszacsábításához, sem a még meglévő utasok megtartásához. A jövő pedig a… Tovább olvasom