Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Tényői Mulatságok


Tényő» Eltelt egy szűk esztendő a nagy sikerű Sokoró Fesztivál óta, és az akkori házigazda, Tényő ismét előrukkolt valami lendületes, értékmegőrző és -átadó rendezvénnyel. A Tényői Mulatságok névre keresztelt, és egyben a falu X. falunapjaként tekinthető esemény keretein belül június 6-án, szombaton délelőtt 10 órától a rendezvényközpontban változatos műsorokkal, valamint több helyszínen folyamatos programokkal találkozhatnak az oda látogatók.
A hangulatot zeneovi, népi hancúrozó, a határainkon belül és kívül is ismert Rokka nép- és világzenei zenekar, valamint egy esti, örömtűz körüli táncház adja. A Pannónia Kincse Leader Egyesület jóvoltából bemutatkozhatnak a környező települések termelői, kézművesei. Természetesen lesznek játszóházak, kavicsozás, bütykölde. A mulatságok egyik programjaként közös szőnyegre szeretnék ültetni a részt vevő gyerekeket. A szőnyeg egy szövőkeret segítségével a helyszínen készül a gyerekek és akár felnőttek közreműködésével.
A szemléletformáló programok közül külön érdekességként a Retextil Alapítvány bárkinek szívesen megtanítja a kidobásra szánt anyagok, ruhák szebbnél szebb és hasznos felhasználási módjait. Idén készült el az ország második passzív háza, mely szintén a tényői dombok közt talált otthonra. Erre az alkalomra az építő betekintést enged otthonába, szívesen mesél az alkalmazott technológiáról is. A tavalyi népi ételek sikerei alapján a kínálat bővül az egészséges ételek kóstolóival. Az egészségsátorban pedig egészségügyi mérések egész tárházát végeztetheti el bárki.
A délelőtt folyamán tartják a megújuló óvoda ünnepélyes alapkőletételét. A programokat színesíti az „utcahossza-fotókiállítás”, valamint a helyszínek közötti ingyenes sétakocsikázási lehetőség, bemutatva a Sokorói-dombság hangulatos lankáit, a tényői pincesort. A művészeti események közül Hessling Hegyi Erika író-olvasó találkozója és Sándor József Péter – Alkotász – rogyasztottüveg- és kerámiakiállítása emelhető ki. A napot a liverpooli Beatles-emlékversenyen közönségdíjas The BlackBirds zenekar, majd az Illés–Fonográf dalokat játszó FG–4 zárja. A rendezők ígéretük szerint szép napot szereznek látogatóiknak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit szeret Győrben? És mit nem?

Győr - Folytatjuk sorozatunkat, s ahogy korábbi cikkeinkben, úgy most is a következő egyszerű… Tovább olvasom