Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Tanítói verseny egyetemistáknak Győrben

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar és az Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola tanítói versenyt rendezett a IV. éves tanító szakos hallgatóknak.
Az első fordulóban matematika – magyar nyelv és irodalom, környezetismeret tantárgyakból tanítottak 1-1 órát a tanítójelöltek az Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola alsó tagozatának valamelyik osztályában. Aki itt 80 % felett teljesített, meghívást kapott a 2. fordulóban való részvételre.

Az értékelést a Gyakorló iskola  1-1 szakvezető párosa végezte a záró tanításoknak megfelelő szempontok alapján értékelve az órához készített tervezetet, a látott tanítási órát és a hallgatói önbírálatot. A második fordulóban mindenki a választott műveltségterületének megfelelő tantárgyat tanított a 3-6. évfolyam valamely osztályában. Amennyiben a versenyző tanítójelölt 2 tanításának átlaga elérte a 90%-ot, az Apáczai Karral való megegyezés szerint a hallgató mentesül a záró tanítás alól, s erre automatikusan jeles értékelést kap. A versenyen a szakma iránt legelhivatottabb hallgatók vesznek részt már évek óta, s nagy lelkesedéssel vágnak neki a kihívásoknak. - Gyönyörű példáit láthatják a szakvezetők az elméleti tudás gyakorlatba való szakszerű átültetésére – értékelte a versenyt dr. Ruppertné Hutás Kinga, a Gyakorló iskola igazgatója.

Az idei versenyen 10 hallgató kap felmentést a záró tanítás alól a kiváló teljesítmény alapján. Közülük a legjobbak a következők: 1. helyezett Siska Dorina német nyelv választott műveltségterület , 2. helyezett Nagy Ágnes ének–zene választott műveltségterület, 3. helyezettek azonos pontszámmal: Szerepi Kata magyar nyelv és irodalom választott műveltségterület és Bárányos Eszter matematika választott műveltségterület.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fának hajtott és megsérült egy autós Győrság és Pannonhalma között

Fának hajtott és megsérült egy autós Győrság és Pannonhalma között
Letért a Győrságot Pannonhalmával összekötő útról, majd fának ütközött egy személyautó. Tovább olvasom