Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Tanárok és tanítók nevei az iskola nagykönyvében

Győr - A Gyakorlósok nagykönyvében a minap leplezték le azt az új lapot, amelyen a gyakorlóiskola hajdani és jelenlegi nevelőinek nevét örökítették meg.

A hagyományos tanítók napi bemutató tanítások, vagyis a munka után az ünneplés következett a Gyakorló Általános Iskolában. A nevelőkre, pedagógusokra emlékeztek, őket köszöntötték verssel, muzsikával, a névadó, Öveges Kálmán felidézett gondolataival. A nagy előd – a gyakorlóiskola első önálló tanítója, a tanítójelöltek gyakorlati képzésének irányítója – szerint „a tanító hatalom, varázsló, aki csodákra nyit ablakot a gyermekek elméjében", a lélek szobrásza.

A köszöntés után Varga József igazgató elmondta: eddig csak a végzett diákok névsora szerepelt a Gyakorlósok nagykönyvében, amelyet tavaly októberben avattak az iskola aulájában.

Azoknak a nevelőknek – tanítóknak, tanároknak – a nevét is megörökítették a „könyv" egy másik falapján, akik valaha az intézményben tanítottak.

A sajátos emléket két gyakorlós pedagóguslegenda, Gunyhó Imréné és Perlaki Ernőné – Erzsike néni és Rózsa néni – leplezte le.

Az ünnepség író-olvasó találkozóval zárult, amelynek díszvendégei Vizkelety András akadémikus, irodalomtudós és Czigány György költő, zongoraművész voltak, akik hét évtizeddel ezelőtt jártak a gyakorlóba. Bensőséges beszélgetésen, kedves történetekkel idézték fel emlékeiket, olvastak fel műveikből.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénz a ˝pezsgős˝ áldozatainak

Győr–Levél - A megtámadott boltosokat segítő alapítvány először juttatott támogatást megyénkbe… Tovább olvasom