Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Tanácsadás ingázóknak

Az ausztriai munka-, szociális és adójogi rendelkezésekben tájékozott szakértők várják a magyar munkavállalók hívásait holnap szerkesztőségünkben. A Kisalföld az ingázók kérésére szervez újból tanácsadást.
A határon túl dolgozó magyaroknak a Régióközi Szakszervezeti Tanács Burgenland–Nyugat-Magyarország, azaz az IGR szakemberei szerkesztőségünkben már többször adtak személyre szabott információkat, főként a családi juttatásokra, az ingázóátalányra, a táppénzre, a szabadságpénzre, a karácsonyi pénzre, a szakmánkénti minimálbérre, a szabadságra, a segélyekre vonatkozóan. Szolgáltatásuk nemrégiben jelentősen kibővült és több tájékoztató fórumot is tart az IGR. Jövő a határtérségben elnevezésű projektjére ugyanis újabb uniós támogatást nyert, 7 évre 7 millió eurót, azaz mintegy 1,7 milliárd forintot.

Munkájukra azért van nagy szükség, mert a tapasztalatok szerint a legtöbb ingázó nincs tisztában jogaival, juttatásaival, lehetőségeivel. Ezért is biztosítunk nekik megint tanácsadást szerkesztőségünkben. Az ausztriai munka-, szociális és adójogi rendelkezésekben tájékozott szakértők, az IGR munkatársai várják a hívásokat holnap a Kisalföldben. Olvasóink 11 és 12 óra között a 96/504-594-es telefonszámon tehetik fel kérdéseiket. Tóth Eszter projektvezető, Bienerth-Jászay Dóra, Laki Brigitta jogászok és Potyondi Antal, az MSZOSZ (Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége) képviselet-vezetője ad válaszokat. Hogy minél több érdeklődőnek segíthessenek, olvasóink kérdéseket küldhetnek a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalogosokat és bicikliseket ellenőriznek

Győr-Moson-Sopron - A kerékpárosok közül 53-an okoztak, 37-en szenvedtek balesetet ebben az évben… Tovább olvasom