Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Táblák jelzik a borvidék bejáratait

Pannonhalma környéke - A dűlők fotójától látványos óriásposzterek jelzik a Pannonhalmi borvidék szélein, hogy az utazó olyan tájra érkezett, ahol minden településen vannak pincék, azokban jó borok. A négy tábla erre a turisták és a környékbeliek figyelmét is felhívja.

Mintegy 2 millió forintból valósult meg a Pannonhalmi Borvidék Hegyközségének szándéka: a 82-es és a 83-as főutak mentén kihelyezett 3 méterszer 1,5 méteres táblák jelzik Győrszemerén, Nyúlon, Ravazdon és Győr-Ménfőcsanakon a borvidék bejáratait. A Nemzeti Bormarketing Program és az Agrármarketing Centrum pályázati támogatása ehhez 1.691.100 forintot biztosított, amit 10 százalékos önrésszel kellett kiegészíteni. Erről Hangyál Balázs hegybíró beszélt kedden sajtótájékoztatón. Elmondta: az információs táblák reményeik szerint segítik a borvidék népszerűsítését, az egyes pincészetek marketingtevékenységét. A tábla már a hegyközség új arculatába illeszkedik, a dűlők fotója háttérül szolgál és szerepel rajta a borvidékhez tartozó 13 település neve térképszerű elrendezésben. Az is elhangzott a tájékoztatón, hogy a borászatok a palackjaikra kerülő címkék megújításával törekednek a minél vásárlóvonzóbb megjelenésre. A hegyközség elnöke, dr. Vaszari László elmondta, hogy a hegyközség szintén pályázati siker révén a borvidéket bemutató kiadvány elkészítését tervezi. Az 52 oldalas színes könyvben szerepelhet a borvidék borászainak, pincészeteinek bemutatása. Az információk és a képek mellett a térségbe érkező borkedvelő turistáknak megfelelő tájékoztatást nyújthat többek közt a pincéket jelölő térképekkel. Azaz hiánypótló lesz.

Óriástáblák jelzik a jó borokat termő tájat.
Óriástáblák jelzik a jó borokat termő tájat.


Megint trónon a királyleányka

A Pannonhalmi borvidék idei borversenyén a 97 benevezett bor közül 14 arany-, 47 ezüst-, 31 bronzérmet kapott. A bírálók aranyérmet ítéltek Ferenczi Lajos 2008-as olaszrizlingjének (Kajárpéc), dr. Honner Renáta 2008-as olaszrizlingjének (Ravazd), Babarczi László 2007-es rajnai rizlingjének (Tényő), dr. Vaszari László 2006-os chardonnay-jének, 2007-es chardonnay barriqe-jának és 2008-as királyleánykájának (Pannonhalma), a pannonhalmi apátság 2007-es heminájának, 2008-as Pinot Noir és merlot roséjának és 2007-es infusiójának (Pannonhalma), Deé Géza 2008-as sauvignon blanc-jának (Győrszemere), az S&S Szent Donát Borház Kft. 2008-as cserszegi fűszeresének (Nyúl), Szabó Norbert 2008-as cserszegi fűszeresének (Kajárpéc), a Németh Borház Kft. 2008-as zefirjének (Pannonhalma) és Prisztóka Tibor 2006-os cabernet sauvignonjának (Nyúl). A borvidék legjobb bora 2009-ben dr. Vaszari László 2008-as királyleánykája lett.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatakvíz és Szalonna

Győr - Folyt a csatakvíz a táncos legényekről, gyanítom, a leánykák is izzadtak rendesen. Lüktető… Tovább olvasom